KARS Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 22:35

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin bayram hizmetleri

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin bayram hizmetleri
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Türk Kızılay Kars Şubesi’nin bayram hizmetleri
Türk Kızılay Kars Şubesi’nin bayram hizmetleri

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin bayram hizmetleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Kızılay’ı Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, mübarek Kurban Bayramı öncesi yapılan yardımlarla ilgili Kafkas Haber Ajansı’nın sorularını cevapladı.

Demir, “Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere; özellikle yetim, öksüz çocuklarımızın giyim ihtiyaçlarını karşılayarak çocuklarımızı sevindirdik. Bu hizmetlerimiz şube hizmet binamızda ve mağazalarda yapıldı. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar gıda kolileri, bayramlıkları, çocukların giysileri gönderildi. Bu hizmetlerimiz kurban bayramı arefesinde devam etti.” dedi.

Demir bayram son9rasınmda da ihtiyaç sahibi ailelere kurbanlık kavurma, et ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, “Kurban Bayramı dolayısıyla toplanan kurban hisselerinden üretilen kavurma konservelerimiz zaman içerisinde şubemize intikal edecek, bunları ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturacağız. Bu çalışmalarımız aynı zamanda şube hizmet binasında ve Kars merkezde bulunan 23 mahallede ve merkez köylerde devam edecek. Pandemi süresi içerisinde özellikle kronik rahatsızlığı olan yaşlılarımıza ihtiyaç sahibi ailelere hizmetlerimiz evlerine kadar gönderilmektedir. Bu çerçevede özellikle Covid19 çıktığından bu güne kadar çok yüksek bir miktarda şubemize müracaatlar var. Pandemi sürecinde işini kaybettiğinden dolayı çalışamayacak olan durumdaki vatandaşlarımız şube binamıza gelerek veya bizi telefonla arayarak kayıtlarını yaptırmışlardır. Önceki kayıtta bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı yaklaşık 3 katına çıkmış durumda. Yaklaşık olarak 4000’e yakın aile kayıtlarımız var. Bunlar süratle inceleniyor ve ardından da en kısa zamanda kendilerine ulaştırılıyor.” Diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.