GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ekim 2018 21:33

Türkiye Engelliler Meclisi hakkında

Türkiye Engelliler Meclisi hakkında
Türkiye Engelliler Meclisi hakkında

Türkiye Engelliler Meclisi hakkında

KAFKAS HABER AJANSI

1990’lı yılların başından itibaren yürütülen engelli hakları mücadelesi sonucu bugün önemli kazanımlar elde edilmişse de son yıllarda engelli örgütlerinin sayıca çokluğu ve dağınıklığı, engelli hareketinin etkisinin zayıflamasına yol açtı. Her biri kendi alanında önemli işler yapan bu örgütler kendi kulvarlarında ilerledikleri ve ortak bir amaca yönelemedikleri için baskı gücü oluşturmakta yetersiz kaldı.

Bu sorunu gündeme getiren Engelliler Konfederasyonu 2016 ilkbaharında çeşitli engel gruplarını temsilen 80 aktivistin katıldığı bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştayda, içinde bulunduğumuz kargaşayı ve dağınıklığı giderebilmek ve engellilerin ortak gücünü oluşturabilmek için bütün engelli sivil toplum örgütlerinin içinde faaliyet göstereceği İl Engelli Meclislerinin ve onların temsilcilerinden oluşacak Türkiye Engelliler Meclisinin kurulmasına karar verildi. Bu kararın yaşama geçirilebilmesi için engelli meclisleri kurma düşüncesi projelendirildi ve Avrupa Birliği tarafından desteklendi.

Engelliler Konfederasyonu’nun 1 Ocak 2018 itibariyle başlattığı ve üç buçuk yıl sürecek “Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: ‘Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru” projesi Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle, Yaşam Boyu Eğitim Derneği ortaklığında 52 ilde yürütülecek. Proje, Türkiye’de engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir diyalog ve savunuculuk temelli bir ağ kurmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.