KARS Haber Girişi : 08 Mart 2020 00:18

Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı

Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı
Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı

Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda "Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı" düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odası (VHO) işbirliği ile düzenlenen çalıştayda hayvancılığın öncelikleri masaya yatırıldı.

Dünya genelinde hayvancılık sektörünün, gelişmişlik düzeyi nasıl olursa olsun tüm ülkeler için önemli ekonomik faaliyet alanlarından birisi olduğu bilinmektedir. Nitekim günümüz itibari ile dünyanın en gelişmişi olarak kabul edilen ülkelerin aynı zamanda hayvansal ürünlerin üretimi ve tüketiminde de en ön sıralarda bulunması, hayvancılık sektörünün ekonomik aktivite olarak önemini hiçbir zaman yitirmeyeceğinin kanıtı olarak gösterilebilir. Ülkemiz içinde bu durum söz konusudur. Ülkemiz genelinde değerlendirilecek olunursa ilimiz Kars, Türkiye’nin en önemli buzağı fabrikaları arasındadır. Ülke genelinde büyükbaş hayvancılığın hatırı sayılır bir kısmı ilimizde üretilmektedir. Ancak; ilimizde hayvancılığın büyük oranda geleneksel yöntemler ile yapılması sektörün ekonomik açıdan yüksek kazanç sağlayan bir faaliyet olarak öne çıkmasına engel olmaktadır.

KATSO ve VHO işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştaydaki amaç; Kars’ın hayvancılık sektöründe hakketmiş olduğu mevkiye ulaşmasını sağlamak ve farkındalık yaratmak olarak hesaplandı. KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, “Kars Ticaret ve Sanayi Odası ve Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasının işbirliği ile Kars Valiliği, Serka ve Kafkas Ünv. Veteriner Fakültesinin katkılarıyla düzenlediğimiz çalıştayımızı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. İlimizin hayvancılığına faydalı olmasını ümit ediyorum.” dedi.

Milletvekili Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Kars Veteriner Hekimler Odası ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen Büyükbaş Hayvan Çalıştayı'nın açılışını yaptık. Sonuçlarının ilimiz ve bölge tarım-hayvancılığı için bir rehber olacağı inancımla başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Milletvekili, AK Parti MKYK üyesi Ahmet Arslan da “Kars’ta büyükbaş hayvan çalıştayına katılarak; tarım ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla yaptığımız çalışmaları anlattık. Üniversitemiz, kurumlar, ilgili STK’larla birlikte Kars’ımızı ve sektörü ileriye taşımaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.