SPOR Haber Girişi : 26 Şubat 2020 22:47

Türkiye Ralli Şampiyonası “Sarıkamış Rallisi” ile başlıyor!

Türkiye Ralli Şampiyonası “Sarıkamış Rallisi” ile başlıyor!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Türkiye Ralli Şampiyonası “Sarıkamış Rallisi” ile başlıyor!
Türkiye Ralli Şampiyonası “Sarıkamış Rallisi” ile başlıyor!

Türkiye Ralli Şampiyonası “Sarıkamış Rallisi” ile başlıyor!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye’nin ilk kış yarışı olan Sarıkamış Rallisi ile başlıyor. Eksi36 Spor Kulübü tarafından Kars Valiliği himayesinde düzenlenecek olan organizasyon, 29 Şubat-01 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bilgi: 2020 Dünya Ralli Şampiyonası “İsveç Rallisi”’nin 16 etabı kar olmadığı için iptal edildi. Diğer etaplarda ise kar yok denecek kadar azdı. Bu nedenle Sarıkamış bu organizasyon ile Dünya’da motorspotları açısından dikkat çekmeye başladı. 

29 Şubat Cumartesi günü saat 11:15'te Kars Valiliği önündeki start seremonisi(Herkesi Bekliyoruz) ile başlayacak olan yarışta, Soğuksu, Köşk ve Şehitler özel etapları geçildikten sonra saat 16:00'da Sarıkamış Kayak Merkezi‘nde yer alan Kristal Seyirci özel etabıyla ilk gün tamamlanmış olacak.

(Burada herkesi Sarıkamış Kayak Merkezine Gösteri etabını izlemeye davet edebiliriz)

Toplam uzunluğu 263 km (araçlar özel etaplata gitmek için asfalta aldıkları yolların toplamı olarak tanımlanır)  olan yarışının 156,98 km uzunluğunda ki özel etap olan kar ve buz zeminli parkurda koşulacak rallinin servis alanı Sarıkamış Ayyıldız Anıtı önünde oluşturulurken, ralli merkezi de Sarıkamış Kayı Resort Otel olacak.

01 Mart Pazar günü Saat 08:30'da başlayacak olan rallinin ikinci gününde Soğuksu, Köşk, Şehitler etaplarında mücadele edecek olan ekipler, sezonun ilk yarışını saat 13:00'de Kayı Resort Otel önündeki finiş(herkes davet edilebilir) podyumunda noktalayacaklar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.