KARS Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2020 21:54 Haber Girişi : 18 Ekim 2020 21:54

Türkler Öldürülünce Kör ve Sağırlaşan Dünya

Türkler Öldürülünce Kör ve Sağırlaşan Dünya
Türkler Öldürülünce Kör ve Sağırlaşan Dünya KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkler Öldürülünce Kör ve Sağırlaşan Dünya

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars MHP eski il başkanı Oktay Aktaş’ın, “Türkler Öldürülünce Kör ve Sağırlaşan Dünya” yazısı:

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesini Rusların yardımı ile işgal eden Ermenilerin yaptıkları bu işgali  sürekli bir işgale dönüştürme çabalarına Azerbaycan izin vermemiş ve kendi öz topraklarını  27 yıldır işgal eden Ermenilerden kurtarmak için  yaptığı girişimler hep sonuçsuz kalmış ve güçlü Azerbaycan ordusu topraklarını kurtarmak için başladığı harekatta başarılar elde edince Ermeniler masum sivillere saldırmaya başlamış yine Rusya ve batılı devletler saldırgan Ermenilerin yanında yer almıştır…

Bugün dünyanın gözü önünde bir kere daha Ermeniler başta bebekler olmak üzere masun sivilleri vurmaktadır. Maalesef bu gün dünya kör, sağır, dilsiz ve sessizliğe bürünmüş bir haldedir. Bu vahşi yaratıklar yine insanlığa saldırıyor. Katil Ermeniler dünyayı da arkasına alarak yine saldırmaya devam ediyor. Yine silahsız masum siviller ile bebek ve çocukları en ağır silahlarla vurdular. Azerbaycan’ın birçok şehrine ve son bir hafta içerisinde Gence’ye iki defa füze saldırısı yaptılar. Yine birçok masum bebek ve çocuk, sivil insan yaralandı ve öldürüldü. 1992- 1993 yıllarında  Hocalı, Füzuli, Ağdam, Şuşa, Cabrayıl, Kubatlı, ve Laçin’de  yine aynı vahşiliği yaptılar. Bu saldırganlığı 1914- 1922 yılarında da Anadolu’da da yaptılar. Dün’de bugün de başta Ruslar, Fransa olmak üzere batılı emperyalist devletlerin desteğini alarak dün Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bugün de Azerbaycan’da Türklere karşı soykırım yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.

Türkiye'nin geçmişte 1973-1987 yılları arasında Türk diplomatları ABD ve batılı devletlerde, büyükelçilerimiz ile orada görevli 48'den fazla diplomatımızı Ermeni ASALA terör örgütü tarafından öldürülmüştür. Bu diplomatların ve görevlilerin öldürülmesinin bir tek sebebi ise sadece Türk ve Türk Devleti temsilcileri olmalarıydı. ASALA terör örgütüne verilen görev, sözde Ermeni soykırımını dünya kamuoyunun gündemine sokarak 1915 yılındaki ermeni çetelerinin Türklere karşı işlediği vahşi cinayetleri Türkler yapmış gibi göstermekti.  Batılı devletlerin istihbarat teşkilatları tarafından kurulan  ASALA’nın dünyadaki bütün büroları,  eğitim alanları ve silahları, terör örgütü PKK’ya devredilmiş; bütün bunlar Lübnan’ın  başkenti Beyrut'ta yapılan bir törenle PKK terör örgütüne devredilmiştir. PKK’nın bugün Karabağ’da Ermeniler birlikte savaşması ve HDP’nin Ermenistan’ı desteklemesi de geçmişte ve  günümüzde yaşananlar da, PKK ve ASALA'nın, her ikisinin de ermeni terör  örgütü olduğu  artık gün yüzüne çıkmıştır. Bugün şu bir gerçektir ki, Ermenistan bir terörist devlettir.

Ermenistan, 27 yıldır işgali altında tuttuğu Azerbaycan’ın topraklarını  işgale devam ettirmek için Rusya’nın  desteğine  bel bağladığı görülmektedir.  Bölgemizden bakıldığında, Ermenistan’ın varlık sebebinin Ermenilere yurt edinmekten ziyade, Türkiye, Azerbaycan ve Türk dünyası’nın bir bütün olmaması için ortalarına kondurulan bir taşeron devlet görünümündedir. Ermenistan Devletinin kurulma amacının Azerbaycan ve Türkiye’nin bütünlüğünü bölmek ve iki ülkenin kara yoluyla bağlantısını kesmek olduğu anlaşılıyor. Zaten Ermenistan devletinin kurulduğu arazi Azerbaycan’ın topraklarıdır. İki kardeş ülkenin bütünleşmemesi için  Azerbaycan’ın İşgal edilmiş toprakları Ruslar ve batılı devletler için çok önemlidir.

Azerbaycan’ın 27 yıl önce ki dönemde ordusu olmadığı ve askeri güçsüzlüğünden istifade eden Ermeniler, Rusya destekli silahlarla Azerbaycan’ın topraklarına saldırmış ve işgal etmiştir. Bu saldırılara hız kesmeden devam eden Rus destekli Ermenistan silahlı kuvvetleri; 18 Şubat 1992’de Hocavend’i, 25 Şubat 1992’de Hocalı’yı, 26 Şubat 1992’de Şuşa’yı, 18 Mayıs 1992’de Laçin’i, 4 Nisan 1993’de Kelbecer’i, 23 Temmuz 1993’te Ağdam’ı, 24 Ağustos 1993’te Fuzuli’yi, 27 Ekim 1993’te Zengilan’ı, 26 Ağustos 1993’te Cebrayil’i, 31 Ağustos 1993’te Gubadlı’yı işgal etti. Bu bölgelerde bir milyon Azerbaycan Türk’ü yerlerinden yurtlarından sürüldü. Tabii ki tarihin en kanlı katliam ve vahşetlerini yaparak; silahsız insanlara en aşağılık vahşeti yaparak... Oysa bugün güçlü Azerbaycan ordusunun önünden kaçacak delik arıyorlar. Dün silahsız insanlara, Azerbaycan Türklerine yaptıklarını misliyle savaş meydanında ödeyecekler İnşallah. Bu şerefsiz Ermeniler Rusya ve  batılı emperyalist devletlerin şımarık ve taşeron çocukları ve devletçiğidir.  

Sonuç olarak Azerbaycan Cumhuriyeti geçen bu 27 yıl süre içerisinde dersine çok iyi çalışarak eksiklerini gidermiştir. Bugün Azerbaycan hem siyasi hem ekonomik yönden oldukça güçlenmiş hem de ordusunu güçlü ve modern bir hale getirerek taktik ve ateş üstünlüğünü eline geçirdiği bugün yapılan hareketin gidişinden anlaşılıyor. Hiç şüphesiz yok ki, Bir Millet, İki Devlet, ilkesi ile vücut bulan Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin  işbirliğinin, bunda çok büyük katkısı olduğu kendisini göstermektedir. Artık Azerbaycan bölgemizin Türkiye’den sonra en güçlü ordusuna sahip ülke konumuna gelmiştir. Şimdi kendi ordusunun gücüyle topraklarını kurtarıyor. Bunu Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’de söyledi: “Biz Türkiye’nin ordusunun küçültülmüş halini Azerbaycan’da kurduk.”

Azerbaycan Türk Devleti sahada başarılar elde edince silahsız sivillere saldırılar devam etmekte, işgal ettiği topraklarda ağır kayıplar veren Ermeniler dün olduğu gibi bugünde yine silahsız ve masum insanları öldürmekten geri durmamış ama dünya yine dün olduğu gibi bugün de kör, sağır ve dilsiz olmuştur. Çünkü öldürülenler Türk’tür. Allah her alanda Türk Milletini muzaffer eylesin. Saldırılan ve öldürülen Milletin Adı Türk Olunca Dünya kör sağır ve dilsizdir.

Karabağ Türk’tür.

Karabağ Azerbaycan’dır

Ne Mutlu Türk’üm Diyene

 (BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.