KARS Haber Girişi : 25 Ekim 2021 00:32

Türkü söyleyerek hayvanlarına bakıyor

Türkü söyleyerek hayvanlarına bakıyor
Türkü söyleyerek hayvanlarına bakıyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkü söyleyerek hayvanlarına bakıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Köylerine döndüler hayvancılıkta marka oldular

Barış Özbaş 0530 450 84 36 / Kars Selim Kekeç Köyü

Uzun süre İstanbul’da gurbetçilik yaptıktan sonra 2 yıl önce memleketi Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Kekeç köyüne dönerek kardeşi Bayram ile birlikte hayvancılık yapan Barış Özbaş, mutluluğu, huzuru ve kazancı köyde elde ettiklerini söyledi. Yanık sesiyle de tanınan Barış Özbaş türkü söylemeden duramıyor. Ahıra girdiğinde türküler eşliğinde hayvanlarına bakıyor, besliyor ve süt sağıyor.

“Aras Aras Han Aras” türküsü eşliğinde ahırdaki hayvanlarına bakarak çevresine de mutluluk saçan Barış Özbaş, “İyi ki köyüme gelmişim ve hayvancılık yapıyorum. Şimdi daha çok kazanıyorum. Bir de destek almadan kendi imkanlarımla ahır yaptım. Ailece mutlu bir şekilde yaşıyoruz.” Dedi.

Kardeşi Bayram ile birlikte ahıra her girdiğinde türkü söyleyen Barış Özbaş, işini severek yaptığını, gurbetten köyüne döndüğü için de çok mutlu olduğunu söyledi. Bu mutluluğunu türkülerle renklendirdiği de belirten Barış Özbaş, Türkiye’nin 81 iline hayvan gönderdiği belirtti.

Evli ve 2 çocuk babası Barış Özbaş (31), 2008 yılında İstanbul’a göç ederek bir tekstil firmasında 5 yıl çalıştı. Bir süre de ara işlerde çalıştıktan sonra köy özlemini içinden atamayan Barış Özbaş, 6 Eylül 2019’da göçünü yükleyerek geri dönüş yaptı. Eşi ve çocuklarıyla memleketi Kars’ın Selim ilçesine bağlı Kekeç Köyü’ne gelen Barış Özbaş, kardeşi Bayram ile el ele vererek tarım ve hayvancılık alanında işe koyuldu.

İlk etapta 14 buzağıyla kolları sıvayan Özbaş kardeşler kendilerine ait arazilerde ise yulaf ve buğday ekimi yaptılar. İşletmesi açarak her geçen gün işlerini büyüten Özbaş Kardeşler, 2020 yılında 60 büyük başlık hayvan kapasiteli 26 metrekarelik bir ahır yaptı. Samanlık, otluk ve hayvancılıkla ilgili gerekli ne varsa temin ettikten sonra kazanca geçti. 14 buzağı bugün itibariyle 60 adet büyükbaş hayvana ulaştı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.