EĞİTİM Haber Girişi : 04 Ocak 2024 01:43

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları KAFKAS HABER AJANSI

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları

KAFKAS HABER AJANSI

11. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kayıtları Devam Ediyor

Server Yaşam Vakfı bünyesinde çeşitli yaş gruplarına yönelik yapılan ve “Kaybedeni Olmayan”  Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, bu yıl 11. kez düzenleniyor ve büyük bir katılımla devam ediyor.

Yılın en değerli zamanına dair unutulanları hatırlamak, yanlış bilinenleri düzeltmek ve farkındalık kazandırmak amacıyla bu yılın konusu  “Ramazan” olarak belirlendi. Yarışmada katılımcılar dört kategoride hazırlanan eserlerden sorumlu olacaklardır. Kayıtlar Başladı

Son başvuru tarihi 24 Mart 2024  olarak belirlenen yarışmaya katılımcılar, Ufka Yolculuk web sitesinden “KAYIT OL” butonuna tıklayarak ya da okullardaki gönüllüler aracılığı ile kayıt yapılabilecektir.

Sınav Tarihleri

1. aşama online sınav, 24-25 Mart 2024 tarihlerinde 08.00- 20.00 saatleri  arasında 2 gün süreyle devam edecektir. Katılımcılar, belirlenen saatlerde istedikleri zaman sınava girebilirler.

2. aşama online sınav ise 28 Nisan 2024 Pazar günü 10:00 - 12:00 saatleri arasında bilgisayar, tablet, PC veya akıllı telefon aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Ayrıca sınav öncesi 18 Şubat 2024 tarihinde de Türkiye geneli deneme sınavı yapılacaktır.

Kategoriler ve Kitaplar

4 farklı kategoride düzenlenen yarışmada; ilkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, “Eyvah Ramazan Kayıp”; ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar “Bir Başka Ramazan”; lise kategorisinde yarışmaya katılanlar, "1’e 1000 Yok mu İsteyen ”; yetişkin kategorisinde yarışmaya katılanlar ise ‘’Manevi Bahar Mevsimi Ramazan’’ adlı kitapları okuyarak hazırlanacaklardır.

Katılımcılar, kitaplara her ildeki belirli temin noktalarından ulaşabilecekleri gibi ufkayolculuk.com adresinden de ulaşabilecektir. Ayrıca kitaplara otomasyon sisteminden e-kitap veya sesli kitap şeklinde de ulaşılabilmektedir.

Bol Ödüllü Yarışma

Doğru bilginin en büyük ödül olduğu, bu yüzden okuyan herkesin kazandığı Ufka Yolculuk Yarışmasında kitap okumayı daha da çok sevdirmek için birbirinden özel ödüller verilecektir.

Türkiye geneli ödüllerde ilk 300’e giren yarışmacılara farklı miktarlarda para ödülü verilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen yarışmada 81 ildeki paydaş STK’ların hazırladığı birçok ödül de yarışmacıları beklemektedir.

Kars'a Özel İl ve Okul Ödülleri

Yarışma Kars'ta, Şehristan İzcilik Spor Kulübü’nün katkı ve koordinasyonu ile gerçekleştirilmektedir. Kars’ta her kategoride onar yarışmacıya “Kars İl Ödülleri” takdim edilecektir.

Ayrıca okul mevcutlarına göre belirlenen katılım sayısına ulaşan her okulun birincisi, bluetooth  kulaklık veya akıllı bileklik ödüllerinden birini kazanabilecektir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.