SİYASET Haber Girişi : 30 Kasım 2023 20:51

Uğur Şen Yeniden Refah Partisi Kars Belediye Başkan A. Adayı

Uğur Şen Yeniden Refah Partisi Kars Belediye Başkan A. Adayı
Uğur Şen Yeniden Refah Partisi Kars Belediye Başkan A. Adayı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Uğur Şen Yeniden Refah Partisi Kars Belediye Başkan A. Adayı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Uğur Şen, Yeniden Refah Partisi’nden Kars Belediye Başkan A. Adayı resmi başvurusunu yaptı. Başvuru dosyasını İl Başkanı İbrahim Çelik’e sunan Uğur Şen, “Biz gözlere değil Kars’ımızın manevi fatihi Şehit Ebul Hasan Harakani Hazretleri gibi gönüllere hitap etmeye ve gönüller fethetmeye geliyoruz” dedi.

Sözlerine Besmele ile başlayan Uğur Şen il başkanı ve parti teşkilatını selamladıktan sonra daha sonra şunları söyledi:

Milli Görüş davasına inanmış ve gönül vermiş değerli dava ve yol arkadaşlarım, basınımızın güzide mensupları ve saygı değer Kars halkı hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ülkemize milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Bu Kadim şehre ve bu necip millete hizmet etmek için çıkmış olduğumuz bu kutlu yolculuğu rabbim hayırlı eylesin. Aday adaylık müracaatımı yaparken binlerce dava arkadaşım ve gönül dostlarımın arasında beni çağırdı veya çağırmadı diyerek kimse gönül koymasın ve ayrımcılık olmasın diye yalnız gelmeyi tercih ettim.  Bu hususta tüm dava ve yol arkadaşlarımın ve gönül dostlarımın beni mazur görmelerini istirham ediyorum. Biz gözlere değil  Karsımızın manevi fatihi Şehit Ebul Hasan Harakani Hazretleri gibi gönüllere hitap etmeye ve gönüller fethetmeye geliyoruz. Biz hiçbir siyasi partiyle veya siyasetçiyle tartışma ve söz dalaşına girme niyetinde değiliz.  Siyasetine kalite ve zarafet getirmek istiyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir gönülleri yapmaya geliyoruz. Mahallesine, caddesine, sokağına belediye hizmetleri bi hakkın  gitmediği için gönlü kırık olanların gönüllerini kazanmaya geliyoruz. Tarihi, sosyal, kültürel,coğrafi,jeopolitik ve stratejik konuma sahip bu kadim şehri yeniden yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için  gece gündüz çalışmak için geliyoruz.

Emanet, ehliyet ve liyakati esas alan Milli Görüş belediyecilik anlayışıyla  Karsımızı buluşturmak istiyoruz. 

Kıymetli Basın Mensupları ve Değerli Kars Halkı

 Yaklaşık 4 aydan beridir, Karsımızın  23 mahallesinin tamamında mahalle sakinleriyle yüz yüze görüşerek, özelde mahallelerin genelde ise Kars’ın kronikleşmiş tüm sorunlarını tespit ettik ve çözüm yollarını masaya yatırdık. Tespit ettiğimiz sorunlar ve çözüm yollarını sizinle paylaşmak istiyorum

1) Su Sorunu: Apartmanlarda su deposu olduğu için apartman sakinleri su kesintisinden fazla etkilenmiyor. Fakat böyle bir imkana sahip olmayan mahallelerde ve müstakil evlerde oturanlar su kesintilerinden çok fazla mağdur olmaktadırlar.

Yapmış olduğumuz çalışma neticesinde hali hazırdaki depolara ilaveten 15 bin tonluk 2 adet su deposu yaparak kesintisiz su akışını sağlayacağız.

2) Su Faturalarının elden ödenmesi: Göreve gelir gelmez önceliklerimizden birisi de gerekli alt yapıyı oluşturup su faturalarının İnternet bankacılığı veya otomatik talimatla ödenebilmesini sağlayacağız. Bunun önündeki en büyük engel belediyenin borçları yüzündense bu borç yükünden belediyemizi kurtaracağız.

3) İmar Sorunu ve Kentsel Dönüşüm: Yıllardan beridir kentsel dönüşüm gelecek diye  mağdur edilen Özellikle Kaleiçi Mah. Su Kapı Mah. Fevzi Çakmak Mah. Doğru düzgün yolu yok doğru düzgün kanalizasyonu yok kaldırımı yok sokağı caddesi belli değil. İmar sorunu da buna eklenince ne satabiliyor ne de bir çivi çakabiliyor. Bu insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Kentsel dönüşüm eğer gelecekse bir an evvel ne gerekiyorsa yapacağız yok eğer gelmeyecekse; bu mahallelerin yolunu, kaldırımını, kanalizasyonunu, caddesini ve  sokağını yeniden inşa edeceğiz. Buradan söz veriyorum imar sorunu olan bu mahalleler başta olmak üzere Bülbül, Şehitler, Paşaçayırı, Halitpaşa, Bahçelievler, Hafızpaşa, Alpaslan, Aydınlıkevler ve  Karadağ Mahallesi  ile imar sorunu olan tüm mahallelerin imar sorununu kanunlar çerçevesinde hakkaniyetli bir şekilde çözeceğiz ve mağdur olan vatandaşları işini halletmek için farklı yollara tevessül ettirmeyeceğiz. Belediye hizmetlerinin her mahalleye adil bir şekilde gitmesini sağlayacağız.

4) Çöp Sorunu: Çöplerin kağıt, plastik, mutfak ve sanayi çöpü olarak dört kategoride işleyeceğiz.. Binaların önüne mavi sarı ve siyah renkli çöp konteynerleri koyacağız. kağıt ve plastik ve sanayi çöplerini geri dönüşüme kazandıracağız.

5) Cenaze İşlemleri: Ölüm herkesin her an kapısındadır Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin . Cenaze durumlarıyla insanlar karşılaşınca  bu üzüntüyle ne yapacaklarını ve nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Belediyemiz bünyesinde mezarlıklar müdürlüğünü kuracağız. Çevre yolundaki mezarlığın yanına morg ve gasilhane yaparak bir telefonla bütün cenaze işlemlerini belediye olarak bizler yapacağız.

6) Sultan Alparslan Külliye Camisinin, Evliya Camisinin, İstasyon Camisinin, Fethiye  Camisinin ve Merkez Camisinin abdesthanelerin temizlik ve bakımının müftülükle protokol çerçevesinde belediye tarafından yaparak ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunacağız.

7)Mihralibey Köprüsü Üniversite Kavşağı Yol Sorunu: Havaalanı tarafından gelen üniversite yoluna geçemiyor, üniversite tarafından gelen de havaalanı yoluna geçemiyor. Özellikle sabah  ve akşam iş çıkışı yollar kilitleniyor ve kazalara sebebiyet veriyor. Sorunu çözümü için alt geçit mi, Köprülü üst geçit mi yan bağlantı yolları mı ne gerekiyorsa yapacağız ve bu sorunu çözeceğiz.

Doğal Gaz Sorunu: Doğal Gazın gitmediği evler var KARGAZ la görüşüp hattın çekilmesinde belediye olarak alt yapıda bizlere ne düşüyorsa yapacağız. Ve Hiçbir vatandaşımızı bu konuda mağdur etmeyeceğiz.

9) Sokak Köpekleri Sorunu: Belediye tarafından çip veya küpe takılmış olsun veya olmasın sahipsiz bütün sokak köpeklerini caddelerden toplayıp hayvan barınağına alacağız. Köylerden şehre köpek getirip bırakanlara ağır bir şekilde ceza-i müeyyide uygulayacağız.

10) Otopark Sorunu: İhtiyaç olduğunu gördüğümüz her yere otoparklar yaparak yollardaki araç ve trafik yoğunlunu en aza indirip dükkanın önüne park etme kavgalarını bitireceğiz.

11) Dolmuş Durakları Sorunu: Dolmuş hatlarında her 200 metrede bir kaldırımlara cepler yaparak hem dolmuşların trafiği kilitlemesini önleyeceğiz hem de indi bindi yerlerini sabitleyerek dolmuşçuların işini de kolaylaştıracağız.

12) İtfaiyeye Yer Sorunu: İtfaiyeyi İstasyon Mahallesinden çıkarıp Paşaçayırı yoluna alacağız. Hem İtfaiyeyi  hem de mahalleyi bu hususta rahatlatacağız.

13) Çocuklar için oyun ve park alanlarının sayısını arttıracağız

14)Gençlerimize sahip çıkacağız. Sokakta şer odaklarının kötü emellerine alet olmamaları ve topluma kazandırılması için gerekli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle meslek edindirme kursları açacağız.

15) Sosyal belediyecilik anlayışıyla fakir ve muhtaç aileleri tespit ederek belediye olarak destekleyeceğiz.

16) İhtiyaç sahibi öğrencilere bot, mont ve kırtasiye yardımı yapacağız. Milli Görüş belediyeciliğinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, soğuktan üşümeyecek ve devletine küsmeyecek.

17) İlkokul öğrencilerinden ihtiyacı olanlara beslenme yardımı yapacağız, fakir öğrencilerin okul servis ücretine destek vereceğiz.

18) Çalışan anne babaların çocukları için kreşler ile 4-6 yaş okul öncesi eğitim alt yapı desteği sağlayacağız.

19) Üniversite öğrencilerinden ihtiyaç sahibi olanlarla ERASMUS(AB kısa süreli öğrenci değişimi proğramına dahil olacak olanlara burslar vereceğiz.

20) Yenişehir Mahallesi Karsın yeni kurulan en kalabalık nüfusa sahip mahallesidir. Üzülerek ifade ediyorum sizlerde takdir edersiniz ki bu mahallenin camisi yok 5-6 yıldan beridir temelleri  atılmış fakat resmi işlemlerini bir türlü tamamlayamadığı için inşaat aşamasına gelememiştir. Evet, belediyenin görevi cami yapmak değil, onu hayır sever vatandaşlar yaparlar. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için resmi iş ve işlemleri ivedilikle tamamlayıp inşaat aşamasına getireceğiz.

21)Belediye Kum ocağını aktif şekilde çalıştırarak, kilit parke ve kaldırım taşı üretimini hızlıca yapacağız. Bununla şehrin bozuk yol ve kaldırımlarını bir sefer yapacağız ama sağlam yapacağız.

22) Şehrin alt yapısından kaldırımına, bulvarından yaya geçidine, peyzaj çalışmasından ağaçlandırılmasına ve yağmur suyu tahliye mazgallarına varıncaya kadar  bu hizmetleri titizlikle yapacağız ve bu kadim şehri yeniden yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz.

23) Kaldırımları engelli vatandaşların kullanımına uygun engelsiz hale getireceğiz.

24)Belediye iştirakli tekstil fabrikası kurarak yüzlerce insanımıza istihdam sağlayacağız. Bu fabrikada özellikle ve öncelikle 25-30 bini aşan öğrencimizin okul üniformasını yapacağız. İhtiyaç sahibi ailelere ücretsiz geriye kalana da maliyetine vereceğiz.

25 Güneş enerjisinden elektrik üretme panelleri kuracağız. Böylece belediyenin tüm elektrik ihtiyacını karşılayıp artan miktardan da belediyeye gelir sağlayacağız.

26) Ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini sergilemesinden tutun satılıp aile bütçesine katkı sağlaması için gerekli imkanları ve gerekli ortamı sağlayacağız.

27) Sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz. Bütün KYK yurtlarının yanlarına ve her mahalleye arsa durumlarına göre, gerek tahsis ederek, gerekse kiralayarak ücretsiz belediye halı sahaları yapacağız.

28) Kars 36 Sporu maddi ve manevi olarak destekleyeceğiz. Deplasman maçlarına otobüs teminini sağlayacağız. Kuracağımız belediye iştirakli tekstil fabrikasında Kars 36 Sporun formalarını ücretsiz dikip satışını ve gelirini Kars 36 Spora devredeceğiz. Kars Şehir stadyumunun yapılmasında belediye olarak bize ne düşüyorsa elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.

29) Karsın tarihi dokusunu en azami ölçüde koruyacağız. Turistik cazibe merkezi haline gelebilmesi için hali hazırdaki hizmetlere ilaveten Bedestenden Kaleye teleferik yapacağız.

30) Belediye sosyal tesislerinin sayısını arttırarak aktif bir şekilde işletilmesini sağlayacağız.

31) Sanayi esnafının tüm sorun ve sıkıntılarıyla bizzat ilgileneceğimi, organize sanayi bölgesinin katma değerini arttırmak için belediye olarak bize ne düşüyorsa gereğini yapacağımı taahhüt ediyorum.

32) Kasaplar Halinde bulunan belediyeye ait dükkanları  Serhat Kars Esnaf Derneği yönetimiyle de istişare ederek, kimseyi mağdur etmeden şehre yakışır bir şekilde yeniden inşa edeceğiz.

Değerli Basın Mensupları ve Kıymetli Kars Halkı

 Sözlerime son verirken bu kadim şehre kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş olanlardan darı bekaya göçmüş olanları rahmetle minnetle şükranla yad ediyorum, hayatta olanlara sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu şehre hizmet etmek için ben de varım diyerek yola çıkan aday adaylığı için sair partilere müracaat eden bağımsız aday olan  tüm adaylara başarılar diliyorum. Seçimler gelir geçer ama insanlık baki kalır. İnsanlığımızdan taviz vermeden, insanları kutuplaştırmadan nezaket ve hoş görü ortamında geçecek bir seçim diliyorum. Yaptığımız bu müracaatın hayırlara vesile olmasını temenni   ediyorum. Tüm dava arkadaşlarımı ve gönül dostlarımı Milli Görüş çatısı altına davet ediyor,  Yeniden Refahın Sesini dinle sonra dizini dövme sloganıyla, çalışma bizden, destek sizden başarı Allah’tandır, diyor hepinize saygılar sunuyorum

UĞUR ŞEN KİMDİR.

1980 yılında Ardahan- Göle ilçesinde dünyaya gelen Uğur ŞEN  ilk öğrenimini köyünde tamamladıktan sonra Ortaokul ve lise eğitimini Ardahan İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak göreve başladı. Sırasıyla Anadolu Üniversitesi İlahiyat Ön lisans proğramını  tamamlayan ŞEN, aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat lisans tamamlama (İLİTAM) proğramına başladı 2 yıl içerisinde mezun olan ŞEN, 2012- 2014 yıllarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Göle Şube Başkanlığını yaptı. 2014 yılında  Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Murakıplık sınavını kazanarak Kars’a atandı. Kars İl Müftülüğünde Murakıp(denetleyici) olarak görev yaparken Personel İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü ile Hac ve Umre Hizmetli Şube Müdürlüğünü de vekaletle yürüttü. Kafkas Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü Temel islam Bilimlerinde İslam Hukuku alanında  Yüksek Lisans Proğramına başlayan ŞEN, 2016 yılının Eylül ayında uzun Dönem Din görevlisi olarak Almanya’ya gitti. Düsseldorf Ataşelik çalışma bölgesinde ve  Essen Ataşelik çalışma  bölgesinde   görevini tamamlayan ŞEN, 2021 yılında yurda dönerek Kars İl Müftülüğü’nde Murakıp olarak göreve başladı. 2022 yılında Diyanet-Sen Kars Şube Başkanlığının 2. Olağan Genel Kurulunda Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı olarak seçildi. 2023 yılında Memur Sen Kars Şubesi Başkan yardımcılığı görevini de üslenen Uğur ŞEN evli ve 3 çocuk babası olup Almanca ve Arapça bilmektedir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.