KARS Haber Girişi : 08 Kasım 2019 19:27

Vali Öksüz, öğrencilere seslendi

Vali Öksüz, öğrencilere seslendi
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Vali Öksüz, öğrencilere seslendi

Vali Öksüz, öğrencilere seslendi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kafkas Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen aşılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törende; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, Vali Türker Öksüz birer konuşma yaptılar.

Vali Sayın Türker Öksüz yaptığı konuşmada; üniversitelerin, çağdaş bir toplum olmanın en temel önceliklerinden olan demokrasi, sosyal hukuk devleti, adalet, temel hak ve özgürlükler, top yekûn kalkınma, çevre ve tabiatın korunması, toplumun dezavantajlı kesimlerinin desteklenmesi gibi amaçların yaşama geçirilmesi konularında üstlendiği role vurgu yaptı.  Vali Öksüz, ülke olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine üniversitelerimiz sayesinde ulaşılacağını kaydetti.

7 bin yıllık tarihinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş Ani Antik Kenti, 46 adet tabyası, tarihi kaleleri, Sarıkamış Kış Turizm Merkezi, Kuyucuk Kuş Cenneti, 733 adet kültür ve tabiat varlığıyla tescilli mimari yapılarıyla Kars’ın bir kültür ve tarih şehri olduğuna vurgu yapan Vali Öksüz, Kars’ın ayrıca Kafkas Üniversitesi gibi bölgenin önemli üniversitelerinden birine sahip olmanın gururunu taşıdığını söyledi.

Kafkas üniversitesinin kurulduğu 1992 yılından bu yana her alanda büyük gelişmeler kaydettiğini de belirten Vali Öksüz, bugün sahip olduğu 49 akademik birim, 881 öğretim elemanı, bin 15 idari personeli ve yaklaşık 21 bin öğrenci kapasitesiyle doğu Anadolu’nun en önemli üniversitelerinden bir haline geldiğini söyledi.

Vali Öksüz, Kafkas Üniversitesinin özellikle tarım, hayvancılık ve turizm başta olmak üzere Kars Organize Sanayi Bölgesi ve hizmete girecek olan, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi ve diğer sektörler ile iç içe olması, toplumla, STK’larla yakın diyalog ve işbirliği içinde olmasının şehrimizin geleceği için hayati önemde olduğunu ifade etti.

Vali Öksüz, öğrencilere de seslenerek; “sizler bugün uzun ve meşakkatli bir eğitim ve öğretim hayatının ardından bölgemizin en büyük üniversitelerinden biri olan Kafkas Üniversitesinde yükseköğrenim hayatınıza başlıyorsunuz.  Elbette, siz gençlerden devlet ve millet olarak bazı beklentilerimiz var. Türkiye Cumhuriyetinin bugünden daha iyi olması, bu aziz milletin huzurunun, refahının ve mutluluğunun bugünden daha iyi olması için gece gündüz demeden çalışmalısınız. Üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, özgür düşünen, etik değerleri üstün tutan, ilkeli duruşu, sevgi ve saygıyı esas alan konumda olmanızı temenni ediyorum. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından “Türkiye’yi Geleceğe Taşımak konulu konferans verildi.

Kafkas Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine; Vali Türker Öksüz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Selçuk Aldemir, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Vali Yardımcıları Mehmet Zahid Doğu ve Tahsin Aksu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu-kurum ve kuruluşlarının yöneticileri,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.