BÖLGE Haber Girişi : 28 Aralık 2018 14:41

Vaşak “Işık” ile tanışın

Vaşak “Işık” ile tanışın
Kendisi Türkiye’de takip edilen ilk Vaşak (Lynx lynx). Işık, Türkiye’de yaşayan vaşaklar hakkında bilinmeyenlere bir yıl boyunca tabiri yerinde ise ışık tuttu.

Vaşak “Işık” ile tanışın

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kendisi Türkiye’de takip edilen ilk Vaşak (Lynx lynx). Işık, Türkiye’de yaşayan vaşaklar hakkında bilinmeyenlere bir yıl boyunca tabiri yerinde ise ışık tuttu. Bir yılın sonunda tasması otomatik olarak boynundan düştü ve o gizemli hayatını yaşamaya devam etti.

Vaşakların gözleri gece daha iyi görebilmeleri için farklılaşmıştır. Bu nedenle latince bilimsel ismi olan “Lynx”, “Işık” anlamına gelmektedir.

Yöre insanının “Başak “dediği bu muhteşem avcı, Türkiye’de düzenli görülen yabani kedi türlerinin en büyüğüdür. Normal bir kediden 5 kat daha ağır olan bir vaşak kendi ağırlığının 10 katından büyük avları yakalayabilir. Sarıkamış’ta ise özellikle yaban tavşanı (Lepus europeaus) ve kemirgenlerle beslenmektedir.

kuzeyDoğa Derneği’ne bu paylaşımı için teşekkür ederiz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.