KARS Haber Girişi : 21 Ağustos 2021 14:55

VATANDAŞLARDAN TARİH İÇİN ÇAĞRI

VATANDAŞLARDAN TARİH İÇİN ÇAĞRI

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK 

Kars Dere içi mevkiinde bulunan tarihi yapılar turizm potansiyelinde önemli bir yer tutuyor. Kars’ın tarihi bölgeleri ve yapısı yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği mekanlardan birisi. Bu bölgeleri bir birine bağlayan ve yol güzergâhlarında bulunan tarihi köprüler ise yapılan restorasyon ve güçlendirme çalışmaları sonucunda adeta göz kamaştırırcasına tüm ihtişamı ile yolları bir birine bağlıyor.

Kars kalesine çıkmak ve bölgedeki tabyaları görmek için gelen yerli ve yabancı turistler dere içi mevkiini kullanıyorlar. Hafta sonunu fırsat bilen yerli turistler bölgeye adeta akın ettiler. Albay Lake köprüsü üzerinde fotoğraf çektiren vatandaşlar, bölge halkı olarak muhteşem bir coğrafyaya ve tarihi kültürel varlıklarla adeta donatılmış bir şehre sahip olduğumuzu ancak yol ve çevre düzenin yetersiz olduğunu ifade ettiler.

Yolların bozuk olmasından yakınan vatandaşlar bölgeyle ilgili görüşlerini ise şu şekilde paylaştılar: "Bölgedeki en önemli eksikliklerden bir tanesi yollarla alakalı yeterince bakım yapılmaması, doğa ile alakalı ise mevcut doğamız eğer ki yurt dışında herhangi bir ülkede olmuş olsaydı emin olun ki bu doğanın tek bir taşında bile hiçbir şekilde hiçbir zarar gelmezken şuan görüyorum ki burada müthiş ve olağan üstü bir doğa var. Fakat şuanda mevcut olan bu doğamızı hiçbir şekilde sahip çıkmıyoruz bunun güzelliğini bunun tarihi dokusunu bunun görkemini yaşayamıyoruz ki ve yeteri kadar sahip çıkamıyoruz emin olun ki şuan inanılmaz bir coğrafyanın inanılmaz güzelliğin ve muhteşem bir doğanın içerisindeyiz. Sadece buna sahip çıkıp tek bir düşünce ile acaba bu yer başka bir yerde olsaydı nasıl olurdsu düşüncesini aklımıza getirerek biraz daha empati kurarak sahip çıkmaya çalışarak ve özellikle bu ülkeyi gelecek nesillere bu güzel dokuyu bu güzel doğayı nasıl öğreterek aktarırız diye düşünmek gerektiğini düşünüyorum. Ve burada yaşayan insanları o kadar şanslı görüyorum ki, öyle muhteşem bir doğada yaşıyorsunuz ki bu doğanın değerini ve kıymetini bilmenizi tavsiye ediyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.