GÜNCEL Haber Girişi : 31 Ocak 2018 13:43

Veteriner Hekimler Veteriner Sağlık Teknisyenleri, Sağlık Teknikerleri risk altında

Veteriner Hekimler Veteriner Sağlık Teknisyenleri, Sağlık Teknikerleri risk altında
Türk Tarım Orman Sendikası Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı’nın, basın açıklaması:

Veteriner Hekimler Veteriner Sağlık Teknisyenleri, Sağlık Teknikerleri risk altında

KAFKAS HABER AJANSI

Türk Tarım Orman Sendikası Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı’nın, basın açıklaması:

Öncelikle Vatan Arslanlarının tarih yazdığı kahramanlık sergilediği adeta dünyaya meydan okuduğu zeytin dalı operasyonu ile ülke sınırlarımıza dahi yaklaşılmayacağını bir kere daha dünyaya haykırmış bulunuyoruz. Bu operasyonda şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Bu operasyonun sonuna kadar yandaşıyız. Allah devletimize milletimize birlik dirlik güç ve kuvvet versin, bu vatan evlatlarını saklasın… Bu ortamda bu konuyu gündeme getirmekte ayrıca bizleri üzmüştür.

Yıllardır mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan ve çalıştırılan bu camia son zamanlarda sayın tarım bakanının yanlış yönlendirilmesi sonucu rahatsız.

Maalesef sayın bakanımız derdimizi dinlemedi; bizlerdense başka meslek erbapları ile görüşmeyi tercih etti. Başarının personelden geçtiğini ya unuttu yada birileri söylemedi.

Ne dedik biz; taşra binalarımız depreme karşı çürük acil yenilenmesi lazım, çalışanlar birden fazla iş yapıyor,yaptırılıyor,her çıkan genelge taşrada anlam bakımından farklılıklar doğurup, çalışanla idareciyi karşı karşıya getiriyor.

Belki 65-70 seneden fazla kanun ile alınan el emekleri (ki 9 Yıldır artış yapılamayan) liyakatsiz atanan bir müdürün yanlış yönlendirmesi sonucu nerdeyse iptale dönmüştür. Trilyonları dağıtan bakanlık kendi personelini mağdur etmiştir, biz mağdur olmayalım dedik.

Komik duruma gelen Giyecek Yardımı ya kaldırılsın ya 30 sene öncesine bakılıp yeniden düzenlensin dedik. Çalışanlar arasında kadrolu ve sözleşmeli diye sınıf ayrımı olamasın dedik.

Gıda kontrolü adı altında çıkıp sonradan hangi tarafa çekersen çek misaline dönen aylık 440 tl lik ödeme tamamen bilinçsizce personel ayrımı çalışan çalışmayan ayrımı dikkate alınmadan yapılmış bir uygulamadır. Orda bakanlıkta çalışan ve bu uygulamadan faydalanacak personel yazılırken veteriner sağlık teknisyeni,teknikeri,sağlık teknikeri ,laborant ve hatta şoför dahi unutulmuş, veya kasti yazılmamıştır.

Orda bir ibareyi arkadaşlarımıza izah edemedik; veteriner, Veteriner hekim. Ne anlama geldiğini inanın nerdeyse resmi yazı ile sorar olduk.

Bizler brucella, tüberküloz, kuş gribi, deli dana, şarbon, kuduz gibi insan sağlığını tehdit eden hastalıklarla karşı karşıyayız. Bu kadar risk altında çalışıp bu kadar mağdur edilen bir meslek gurubu inanın yok. Hele getirilmek istenen köy bazlı aile hekimliği tamamen bu mesleğe uygun olmadığını kendilerinde anlayacak, âmâ bizler işin başında uyarımızı yapmak istiyoruz.

Daha önceden de bu konuyu defalarca dile getirdik, nedense söz konusu bizim bakanlık olunca kimse yardımcı olmak istemiyor.

Buradan sayın bakanımıza sesleniyoruz yıllarca çiftçi anketi tuik anketi yaptık yaptırıldık, gelin bir kerede personel memnuniyet anketi yapın ve lütfen sesimizi duyun artık.

(BA-BA-S) ERZURUM (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.