KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Semineri

VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Semineri
VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Semineri

DATA[

VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Semineri

VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Semineri, 14-15 Mart 2013 tarihlerinde Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Kafkas Üniversitesi’nin (KAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve KAÜ ile diğer üniversitelerden çok sayıda Rektör Yardımcılarının yanı sıra 90 farklı üniversiteden 180 katılımcının teşrifleri ile gerçekleştirildi.

Diğer Farabi kongrelerinden farklı olarak ilk defa YÖK Başkanı düzeyinde katılım oldu. Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayına katılması, Farabi Değişim Programının 2009 yılından bu yana geldiği noktayı yerinde görmesi ve mevcut durumu yerinde değerlendirmesi açısından oldukça sevindirici oldu.

VI. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın açılış konuşmaları ile başladı. Akabinde, YÖK Farabi Birim Sorumlusu Ayşad Güdekli tarafından “Farabi Değişim Programı Hakkında Genel Değerlendirme”, YÖK Akademik Değişim Programları Biriminden Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük tarafından “Mevlana Değişim Programı Tanıtımı”, KAÜ Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Onur Atakişi tarafından “Kafkas Üniversitesi Farabi Değişim Programı Uygulama Örneği”, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi Öğr. Gör. Dr. Muhammed Ünal tarafından “Farabi Mobil Uygulaması Tanıtımı” ve Çalıştay moderatötlerinin tespiti ile ilk gün sona erdi.

Aynı günün akşamı klasik müzikle başlayan gala yemeğinin devamında KAÜ Halk Dansları Ekibi’nin yöresel Kafkas gösterisiyle katılımcılar eğlenceli dakikalar geçirdi.

Kongrenin ikinci günü saat 3 ayrı salonda çalıştaylar başladı. Online olarak kongre öncesinde katılımcılar tarafından en çok tercih edilen 3 çalıştay konusu (Farabi Otomasyon Sistemi, Aktarılan Tutarların Yönetimi ve Öğrenim Protokolünün Hazırlanması) moderatörler tarafından işlendi ve kapanışa geçildi.

Kapanışta KAÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hidayet M. Erdoğan tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi. YÖK Başkanının isteği doğrultusunda Farabi değişim programının sorunlarını içeren sonuç bildirgesi hazırlandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.