SİYASET Haber Girişi : 24 Mart 2023 23:07

Yakup Çağrı Arısoy İYİ Parti Erzurum milletvekilliği A. Adayı

Yakup Çağrı Arısoy İYİ Parti Erzurum milletvekilliği A. Adayı
Yakup Çağrı Arısoy İYİ Parti Erzurum milletvekilliği A. Adayı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yakup Çağrı Arısoy İYİ Parti Erzurum milletvekilliği A. Adayı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ARISOY ‘’ BENDE VARIM ‘’ DEDİ…

Siyasi hayatına İYİ Parti'den başlayan tecrübeli hukuk adamı Yakup Çağrı Arısoy İYİ Parti'den      Erzurum milletvekilliği için aday adayı oldu.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığında Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini de yapmış olan ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili yaptığı suç duyurularıyla Türkiye genelinde adından söz ettiren Avukat Yakup Çağrı Arısoy, 14 Mayıs’ta yapılacak milletteki seçimleri için İYİ Parti'den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu.

Aynı zaman da İYİ Parti Seçim İşleri Bölge Koordinatörü olarak genel merkez tarafından ataması yapılan Yakup Çağrı Arısoy müracaatı sonrasında yaptığı açıklamasında " Erzurum'da üye bazlı temayül yoklaması yapan tek parti İYİ Parti. Ben teşkilatlardan gelen bir isim olarak şunu söylemeliyim ki, parti içi demokrasinin en çok işletildiği parti İYİ Parti'dir. Temayül yokylamasına girecek olan bütün aday adaylarına başarılar diliyorum. 14 Mayıs ülke için bir milat olacak. ikinci yüzyıla Türkiye Demokratik tercihleriyle, özgürlüklerin önündeki engellerin kalktığı, üstünlerin hukukunun değil hukun üstünlüğünün hakim olacağı, ekonomik olarak dışa bağımllığın sona ereceği, gelir adaletinin sağlanacağı bir Türkiye'ye uyanacağız. Az kaldı" dedi.

YAKUP ÇAĞRI ARISOY KİMDİR?

1980 Yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve yüksek öğrenimimi Erzurum ilinde tamamladı. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi SHMYO Radyoloji Bölümünü bitirdi. 20032005 yılları arasında Arısoy Gıda isimli firmayı kurdu ve ticaret ile iştigal etti.

2007 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.  Aynı yıl KPSS sınavı sonucunda 82 puan alarak Kars Devlet Hastanesine Radyoloji Teknikeri olarak atandı.

2010 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirerek, dikey geçiş sınavında başarılı olarak Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.

2014 yılında mezun olduktan sonra kamu görevinden istifa ederek avukatlık stajını tamamladı.

2015 yılında Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışmasında önce Doğu Anadolu bölge birinciliği ve devamında Türkiye birinciliğini elde ederek Fransa Strazburgda bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini ziyaret etti. 2016 yılından günümüze kadar serbest avukatlık yapıyor.

Evli olan Avukat Arısoy'un eşi Sevgi Arısoy Sağlık Bakanlığında kamu personeli olarak çalışıyor. Elif Neva ve Yekta Kemal isimli iki çocuğu olan Arısoy, amatör düzeyde ud ve bağlama meşkediyor.

(BA-BA-S) ERZURUM (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.