GÜNCEL Haber Girişi : 07 Kasım 2023 23:32

Yanık sesli Yasin dede 74 yaşında terzicilik yapıyor

Yanık sesli Yasin dede 74 yaşında terzicilik yapıyor
Yanık sesli Yasin dede 74 yaşında terzicilik yapıyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yanık sesli Yasin dede 74 yaşında terzicilik yapıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Yusufpaşa Mahallesi Evliya Camii karşısında terzicilik mesleğini sürdüren 74 yaşındaki Yasin Erenoğlu eski TRT Kars Radyosu sanatçısı.

Merkez Alçılı köyünde dünyaya gelen Yasin dede Kars merkezde ikamet eden Yasin Erenoğlu, “O zamanlar düğünlere gidiyordum ve sesim çok beğeniliyordu. O dönemin ilimizde tanınmış ses sanatçısıydım. Kars’ta ‘Serhattan Sesler’ radyosu vardı. Şahin Karaşahin yönetiyordu. Allah rahmet eylesin çok iyi biriydi. Kendisi radyoyu çok güzel çalıştırıyordu. Ben o zamanlar terzide çalışıyordum biri geldi bana dedi ki ‘Radyoda ses yarışması var’ Bende o dönemler köylerde düğünlerde türkü söylüyordum. Köyden gelmiş gariban bir çocuktum, utangaçlığım vardı girintili de değildim. Gittim imtihana girdim ve kazandım. Radyoda halk türkülerini söylüyorduk. ‘Kırmızı gül demet demet’ türküsünden tutun çok türkü okuyorduk. Radyodan okunan eski halk türkülerini çok söylerdik. Biz Kars Radyosu’nda 15 personeldik maaş da alıyorduk. Erzurum tuttu radyomuzu aldı fakat personelleri almadı. Radyoyu Erzurum’a aldılar ve Kars Radyosu öyle kapandı. Burhan Şahin Ankara’da radyolarda saz çalıyor gazeteci Salih Şahin de yine müzik işiyle uğraşıyor. Birde Yüksel vardı Azeri Kars türküleri okurdu. Bende çok eski Kars türküsü biliyordum ama şimdi unutmuşum. O zamanlar bizim büyüklerimizde ileri görüşlü olmuş olsalardı beni götürürdüler Ankara’da yarışmalara girerdim ve Türkiye’de birinci sanatçı olurdum. Askerde türkü söylediğimde orduevi pür dikkat beni dinlerdi hayran kalırdılar. Askerde de beni radyo diplomam vardı diye beni Orduevi’ne aldılar. Sıhhiye taburunda da terziydim Orduevi’nde de temizlik işi falan vardı. Albayımız vardı o beni alıp sahip çıktı. O zamanlar ben türkü söylediğimde Orduevi adeta havaya kalkardı. Kars Radyosu keşte kapanmasaydı hep ileri gitseydi. Kars Radyosu geri gelse çok iyi olur çünkü yeni sesler Türkiye’ye kazandırılır. Salih Şahin de bu konuda çok emek veriyor kendisi de o zamanlar babasının yanında bağlama çalıyordu. Şimdi müzik aletleri tamir ediyor tar bile yapıyor.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • karslı 09 Kasım 2023 08:13

    terzicilik nedir,yazım kurallarına biraz dikkat