KARS Haber Girişi : 29 Haziran 2020 21:05

Yasin Aşkın Yıldırım’dan sokak hayvanlarına yönelik beslenme önerisi

Yasin Aşkın Yıldırım’dan sokak hayvanlarına yönelik beslenme önerisi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Yasin Aşkın Yıldırım’dan sokak hayvanlarına yönelik beslenme önerisi
Yasin Aşkın Yıldırım’dan sokak hayvanlarına yönelik beslenme önerisi

Yasin Aşkın Yıldırım’dan sokak hayvanlarına yönelik beslenme önerisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı, sahipsiz ve sessiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması ve bu yönde toplumsal duyarlılığın artırılması çağrısında bulundu.

Kars Belediyesi şehirdeki sokak köpeklerini mama hazırlayıp dağıtmak üzere Aşevi açtı.

AK Parti ve Kars Belediyesinin Sokak Köpeklerine Sahip çıkalım önerisine Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım’dan il ve ilçelerde uygulanabilecek proje önerisi:

Şehrimize Gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin de ciddi anlamda rahatsız olduğu başıboş köpekler için önlem alınması sokak hayvanlarının da daha iyi koşullarda yaşaya bilmelerini sağlayacak

Her okul bahçesine bir kulübe ve bir sokak köpeği önerisini getiriyorum.

Okullarımız da çocuklarımıza hayvan sevgisini de aşılayacağını umduğum bu projeye öncelikle İl Kültür ve Turizm Müdürlü, Kars Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilmeli. Kafkas Üniversitesine bağlı Veteriner hekim eşliğinde aşıları yapılmış ve hekimlerimizin destekleri alınarak gerçekleştirilmelidir.

Okul bahçelerinde bir köpek olduğu zaman çocukların okula gitmekte daha istekli ve derslere karşı daha ilgili oldukları gözlenecektir. Hayvan sevgisinin çocuklarımızın kalbinde yeşereceğini kendi yiyeceklerini bile onlarla paylaştıklarını göreceksiniz. Ayrıca bu iletişim çocuklarımızı hayatta bir adım öne atıyor olacaktır.

Bu proje hayata geçirilirse şehrimizde başıboş dolaşan köpekler şiddete mağdur kalmayacak, koruma altına alınmalarıyla şehrimiz bu ayıptan kurtulacak, çocuklar ve insanımız daha güvenli sokaklarda yürüyebilecektir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.