SPOR Haber Girişi : 24 Nisan 2022 01:58

YEBUDAK’tan Doğada Kaya Tırmanışı Şenliği

YEBUDAK’tan Doğada Kaya Tırmanışı Şenliği
YEBUDAK’tan Doğada Kaya Tırmanışı Şenliği KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

YEBUDAK’tan Doğada Kaya Tırmanışı Şenliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

2012 Nisan ayında kurulan Yeşil Bursa Dağcılık İhtisas Spor Kulübümüz (YEBUDAK)  Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Derneğimiz; Dağcılık ve Doğa sporlarını tanıtmak, gençleri bu spor dalları içinde eğiterek fiziksel ve mental yönden geliştirmek, öz güven kazandırmak, çevre bilinci gelişimine katkı sağlamak, üye ve sporcularımız arasında sevgi, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmek amacı ile kurulmuştur.

YEBUDAK olarak; Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramında bu özel güne özgü “Doğada Kaya Tırmanışı Şenliği” adı altında kulübümüz üyeleri ve sporcularının desteğiyle bir faaliyet planladık ve gerçekleştirdik.

Bu amaçlar doğrultusunda; Kulüp başkanımız ve tırmanış antrenörümüz  Kadir SOYALTIN liderliğinde; her yaştan, her kesimden  ve farklı okullardan katılan  çocuklarımız ve aileleri Bursa'nın Gündoğdu Köyünde sabah saatlerinde kampçılık ve tırmanış eğitimlerini başarıyla bitirdikten sonra kaya tırmanışlarını gerçekleştirdiler.

Her fırsatta çocuklarımıza doğa ve kaya tırmanış sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bu amacımız doğrultusunda; ilkini yaptığımız bu şenliğimizi her sene daha kapsamlı olarak ve çoğulcu bir şekilde devam ettirme niyetindeyiz.

(BA-BA-S) BURSA (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kadir soyaltın 26 Nisan 2022 22:22

    Tebrikler ve teşekkürler

  • Kadir soyaltın 24 Nisan 2022 09:30

    Faaliyetin yapılmasında ve projenin oluşumunda en büyük emeğe sahip Sema Kizilaslana çok çok teşekkür ederiz....