GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ağustos 2021 20:59

Yıldırım, Akyaka İlçe ve Köy Muhtarlarıyla bir araya geldi

Yıldırım, Akyaka İlçe ve Köy Muhtarlarıyla bir araya geldi
Yıldırım, Akyaka İlçe ve Köy Muhtarlarıyla bir araya geldi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yıldırım, Akyaka İlçe ve Köy Muhtarlarıyla bir araya geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım , “İlçelerimizde bulunan Jeotermal alanların geç olmadan Turizm Koruma ve gelişim bölgesi ilan edilmeli. Kars’ın termal turizm potansiyeli ele alınarak, termal turizmin geliştirilmesi konusunda çalışma başlatılmalıdır” dedi.

Yıldırım, “Akyaka İlçe ve Köy Muhtarlarıyla bir araya geldi. Akyaka esnafı ve halkı Akyaka kaplıcalarının atıl durumda olmasından rahatsız. Kars İl Hastanemiz bünyesinde hizmet vermekte olan fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünün Akyaka kaplıcalarının bulunduğu alanda hizmet verebilir. Yatılı altyapının yapılarak  Akyaka İlçemize kazandırılması istihdam, ekonomik ve sosyal refaha katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, Serhat Kalkınma Ajansı ve Sağlık Bakanlığı 2021 yılı 2015/8 sayılı (Jeotermal enerjinin kullanım alanları elektrik enerjisi üretimi , konut ve seraların ısıtılması termal tesis (Sağlık turizm )) sağlık turizm sektöründe geri ödemesiz hibe desteğinden  yararlanılması gerekliliğini söyledi.

AKYAKA SUSUZ KAĞIZMAN SARIKAMIŞ İLÇELERİMİZDENEDEN OLMASIN

“Türkiye genelinde birçok termal işletmeciliği Sağlık Bakanlığının idaresi altında hizmet vermektedir.” Diyen Yıldırım, “Kars İli şifalı sular bakımından zengindir. Akyaka , Susuz, Sarıkamış ,Karaurgan ,Kağızman Kötek ,Aktaş, Kızıltaş, gibi. Ancak İldeki bu değerlerden yeteri kadar yararlanılmamaktadır. Maalesef jeotermal su kaynaklarımız bakımsızlık ve tesis yetersizliğinden dolayı atıl halde beklemektedir. İlçelerimizde bulunan jeotermal kaynakların bulunduğu bölgeler dikkate alınarak turizm amaçlı kullanıla bilirliğini inceleyerek fiziki planlarının tamamlanmasından sonra. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Yerel Yönetimler, Özel sektör sorumlu ve ilgili kuruluşlar olarak  turizm yatırımlarına tahsisi  İlçelerimizin sağlık ve termal turizmde daha ön sıralarda yer  almasını  sağlamak için çalışma başlatmalıdır. İnsanlar kültür ve fizik tedavi rehabilitasyon, psikoterapi gibi destek tedavi  uygulaması gereksinimlerini karşılayacak tesislere gerek duymaktadırlar. İlçelerimizde  bulunan termik , doğal su kaynaklarının incelenmesi Turizm ve sağlık amacıyla yararlanılması Kars ve İlçelerimizde ekonomik , sosyal refah başta olmak üzere istihdam ve kalkınma da son derece önemli roller üstlenebilir” şeklinde konuştu.

Akyaka İlçe ve Köy Muhtarlarıyla bir araya gelen Yasin Aşkın Yıldırım, Muhtarların taleplerini not ederek imkanlarım dahilinde elinden gelen desteği sağlayacağını söyledi.

Akbulak, Cebeci ,Büyük Pirveli  ,Çetin Durak , Üç Pınar, Küçük Durduran, Şahnalar, Duraklı, Kalkankale, Camuşlu Köyleri  ve Akyaka İlçe Mahalle Muhtarları; “İlçelerimizde başlatmış olduğu istihdama katkı sağlayacak projeleriniz Üniversite öğrencilerine burs, Taziye Evlerine ve kütüphanelere vermiş olduğunuz destekler bizleri ve halkımızı memnun etmektedir. Akyaka Muhtarları ve İlçe halkı olarak sizlere minnettarız” diyerek Yasin Aşkın Yıldırım’a teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.