KARS Haber Girişi : 12 Temmuz 2021 10:12

Yıldırım Digor’da muhtarlarla buluştu

Yıldırım Digor’da muhtarlarla buluştu
Yıldırım Digor’da muhtarlarla buluştu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yıldırım Digor’da muhtarlarla buluştu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Digor ilçesinde muhtarla buluşarak istek ve taleplerini dinledi.

Digor İlçesi, Dağpınar beldesi, Sorkunlu, Dolaylı, Celal Köyü, Köseler, Bostankale,  Oyuklu, Başköy. Uzunkaya, Yağlıca , Çatak Köy muhtarlarıyla  bir araya gelen Yıldırım talep ve isteklerini dinledi. Yıldırım Dolaylı ve Kösele Köylerini de ziyaret ederek öğrenci burs desteği olmak üzere sosyal amaçlı kullanılacak köy evi ve Taziye Evlerinin İç donanımları için destek sözü verdi.  Ayrıca Dağpınar beldesi gençlerinin Kütüphane isteklerine elinden gelen desteği vereceğinin söyledi.  

Yıldırım, “Zaman geçirmeden İlçe ve yöre insanı için gelir kaynağı olacak Digor İlçe ekonomisine çok katkı sağlayacak Merkeze 3 km uzaklıkta bulunan Beş Kilise diye adlandırılan özellikle Ortodoks dünyası açısından önem taşıyan yerin Turizme kazandırılması doğrultusunda çalışma başlatılmalı. Tanıtılması ilçemizin Turizm endüstrisinden kendine düşen payı alması sağlanmalıdır.  Beş kilisenin bulunduğu alanın önemi dikkate alınarak yerli ve yabancı turistlerin özellikle Digor İlçe merkezine yönlendirilerek  giriş  bileti almaları  vs. İlçenin ekonomik, sosyal olarak diri tutulması sağlanmalıdır.” dedi.

Araştırmacı birçok yazarın Digor’da yaşadığı belirtilen ozanların piri  Dede Korkut'a sahip çıkılması gerektiğini de belirten Yıldırım, “Digor İlçemize alternatif bir turizm çeşidi olacak  Dede Korkut Digor Kültür evi projesi hayata geçirilerek  turizme kazandırılmalıdır. Çeşitli kültürel , sosyal ve sanatsal etkinliklerin, geleneksel yöresel yemek ve el sanatlarının yer aldığı Digor Dede Korkut Kültür Evi ilçemize hizmet vermeli.  Sanat şöleni  gibi etkinlikler düzenlenmeli halkı sürdürülebilir turizm konusunda bilinçlendirmek, istihdamda yöre halkına öncelik vermek, halkın etkin rol almasını sağlamak, İl ve İlçe ekonomisine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Yasin Aşkın Yıldırım'a “daha sık bir araya gelmemiz gerektiğini” söyleyen Muhtarlar “Digor İlçe ve köylere gelerek sorunlarımızı dinlediğiniz için teşekkür ederiz dediler.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.