GÜNCEL Haber Girişi : 02 Kasım 2023 00:15

Yün ve yün ürünleri sergilendi

Yün ve yün ürünleri sergilendi
Yün ve yün ürünleri sergilendi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yün ve yün ürünleri sergilendi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Halk Eğitim Merkezi Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılı nedeniyle açtığı sergide eskiden günümüze gelen yün ve yün ürünlerini tanıttı.

Tarihi dokusu, kültür zenginliği, folklorik yapısı ve turizmin öncü kentlerinden Kars, hayvancılığıyla da ön sıralardaki yerini koruyor.

Koyunculuğun yaygın olmasına rağmen yünler işletilmiyor. Üreticiler yünlerini ya çöpe atıyor ya da yakıyor. Oysa geçmiş yıllara bakıldığında yünlerin ne kadar kıymetli olduğu herkesçe biliniyor. Yün yatak, yün yorgan zamanları da unutulmadı. Sağlıklı olmasıyla da atalarımızın vazgeçmediği yünlerden bugün bizlerin vazgeçmesi kabul edilir değil. Bir an önce Kars’ta yün işlemesine geçilmeli ve yünler değerlendirilmeli.

Yünler ve yün işlemeciliğinin yapıldığı ürünler artık sergilerde ziyaretçilere tanıtılmaktan öteye gitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılı nedeniyle Kars Halk Eğitim Merkezi sergi açtı. El emeği göz nuru eserlerin yanında yün ve yün ürünlerinin de tanıtıldığı sergi büyük ilgi gördü. Standı ziyarete gelenlere ürünler tek tek anlatılırken orta yaşlılar eski günleri yad etti yeni nesil de atalarının kullandığı ürünleri görme ve tanıma fırsatı buldu.

Kars Ticaret Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçilen Müge Kaya da standı ziyaret ederek bilgi aldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.