KARS Haber Girişi : 08 Mart 2022 00:20

Yusuf Baştimar’ın Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığı’nda 28. Yılı

Yusuf Baştimar’ın Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığı’nda 28. Yılı
Yusuf Baştimar’ın Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığı’nda 28. Yılı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yusuf Baştimar’ın Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığı’nda 28. Yılı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yusuf Baştimar Kars Gediksatılmış Köyünde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Fakültesi tarih bölümü 3 sınıftan ayrıldı. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra, Öğretmenlik, Ziraat bankasında 13 yıl şeflik görevinde bulundu. 1994 yılında Gediksatılmış Köyünde muhtar seçildi.

İlk hizmeti Arpaçay kazasında ve köylerinde ilk kez şebeke suyunu devletimizin de desteğiyle 1994 yılında Gediksatılmış köyüne getirdi. Köyün suyunun açılış törenine o dönem Kars Valisi, Arpaçay Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Köy Hizmetleri Bölge Müdürü katıldı.

Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Merkezi’nce 17.04.1994 yılında Şube yetki belgesiyle Arpaçay İlçesinde Muhtarlar Dernek Şubesini açtı. Bu tarihten sonra Arpaçay’a bağlı köylerin dernek başkanı olarak başta devlet büyüklerinin desteğiyle halkın sorunlarını dinlemiş, taleplerine çözüm bulmaya çalıştı.

Köy Muhtarlarıyla, Kars Dernek Başkanı ve Muhtarlarıyla, Akyaka ilçe muhtarlarıyla çiftçilerin sorunlarını Ankara’ya meclise taşımış ve çözüme ulaştırdı.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal tarafından 25.10.2017 yılında Onur belgesi ile taltif edildi. Ayrıca Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Seçiminde Onur üyesi seçildi. 

AK Parti Kars Milletvekilleri,  65. Dönem Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın yoğun desteğiyle Arpaçay ve köylerinin tüm sorunlarına kısa sürede çözüm buldular.

25.02.2022 tarihinde Arpaçay Köyleri Muhtarlarının desteğiyle 9. Kez Muhtarlar Dernek Başkanı seçilerek bir ilke imza atan Yusuf Baştimar, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş, ömrünü memleketine hizmet etmeye adamıştır.

Kafkas Haber Ajansı ailesi olarak muhtarımıza yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı ömürler diliyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.