KARS Haber Girişi : 13 Temmuz 2020 00:07

Başköy’de sel anı, sel sonrası ve Vali ziyareti

Başköy’de sel anı, sel sonrası ve Vali ziyareti
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Başköy’de sel anı, sel sonrası ve Vali ziyareti
Başköy’de sel anı, sel sonrası ve Vali ziyareti Başköy’de sel anı, sel sonrası ve Vali ziyareti

Başköy’de sel anı, sel sonrası ve Vali ziyareti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK / ORHAN KEMAL OKTAY

Kars'ın Selim İlçesi’ne bağlı Başköy köyünde dün etkili olan selin geliş anı büyük paniğe neden oldu. Seli görüntüleyen İlhami Yıldız’ın zarar gören evlerde yaşayan komşularını uyarması ölüm ve yaralanmaların önüne geçti. Selin geride bıraktıkları yaşanan zararın boyutunu gözler önüne sererken Vali Türker Öksüz de köye giderek incelemelerde bulunduğu yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.

Selde bazı ev ve ahırlar zarar gördu, birçok hayvan telef oldu, set duvarları çöktü, evler kullanılamaz hale geldi, Devlet Su İşleri (DSİ)’nin su kanalı taşlarla dolup taştı.

İl Özel İdaresi, DSİ, Selim Belediyesi ekiplerinin başlattığı temizlik çalışmaları devam ederken, AFAD ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması yapıyor.

Kars Valisi Türker Öksüz de ilgili kurum amirleriyle birlikte köye giderek inceleme yaptı. Vatandaşlarla konuşup sorunlarını dinleyen Vali Öksüz, zarar gören ev ve ahırları da yerinde gördü. İlgili kurum amirlerine zararların kısa sürede giderilmesi için talimat veren Vali Öksüz, devletin yaraları saracağından emin olmalarını istedi.

Vali Türker Öksüz, can kaybının ve yaralanmaların olmamasının sevindirici olduğunu belirterek “Sağanak yağış sonrası meydana gelen sel öncelikli olarak Başköy’de etkili oldu. Bazı evler kullanılamaz hale geldi. Bazı evlerimizde de vatandaşların eşyalarında hasar var. İçme suyu şebekesi ve yollar zarar gördü. Devletimizin imkanlarını sonuna kadar kullanarak bu zararları ortadan kaldıracağız, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Devletimiz zarar gören köylerimizin yaralarını saracak. AFAD, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri çalışmalarını devam ettiriyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı ekipler de tarımsal alanlarda hasar tespit çalışması yapıyor. Bu çalışmaların sonucunda köylerde yapılması gereken her türlü işi yapacağız, sıkıntıları gidereceğiz. Can kaybı olmadıktan sonra devletimizin imkanlarıyla diğer sorunları çözebiliriz. Vatandaşımızın canı her şeyin üstündedir. Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın." diye konuştu.

Vali Öksüz, Selim ilçesine bağlı Başköy’ün yanında Gelinalan, Yeşiltepe ve Büyük Oluklu köylerinde de incelemede bulundu.

Vali Öksüz’e; İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Ayğan ile Selim İlçe Kaymakamlığına vekâlet eden Kağızman Kaymakamı İshak Çınar da eşlik etti.

Köylülerde yaşadıklarını Vali Öksüz’e ileterek sorunlarıyla ilgilendiği için teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK/ ORHAN KEMAL OKTAY

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.