KARS Haber Girişi : 21 Ocak 2021 20:14

Büyülü Doğası Ziyaretçilerine Kucak Açan Kars’ta Ayrılmak İstemeyeceğiniz Gezi Durakları

Büyülü Doğası Ziyaretçilerine Kucak Açan Kars’ta Ayrılmak İstemeyeceğiniz Gezi Durakları

Büyülü Doğası Ziyaretçilerine Kucak Açan Kars’ta Ayrılmak İstemeyeceğiniz Gezi Durakları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Alışılagelmişin dışında bir dünyayı yaşatan Kars, Batı şehirlerinde yaşayanların ilk kez göreceği özellikleri ile macera severler için Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kebapçı yerine kaz restoranlarına gidilen, çöplerinde vaşakların ve tiklilerin gezindiği, balık tutmak için olta değil testere kullanılan ve futbol oyunun yerini ciritin aldığı bu eşsiz şehri, karların altında ya da doğanın uyanışına tanık olanağınız bahar aylarında gezmek ister misiniz?

Akıllara Kazınan Doğu Şehri İmajını Eşsiz Mimarisi İle Alt Üst Eden Kars’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Doğu Ekspresi ile popülaritesi her geçen gün biraz daha artan Kars, başta kış turizmi olmak üzere misafirlerine dört mevsim kendine has dünyasını yaşatan özel şehirlerden biridir. Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı olan bu şehir, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasından dolayı doğal güzelliklerinin yanı sıra oldukça köklü bir tarihe ve zengin bir mimariye de sahiptir. Kars Gezilecek Yerler arasından seçiminizi yaparken, doğal güzelliklere ve tarihi yapılara ayrı günler ayırmanız ve şehrin bu benzersiz atmosferini sindire sindire yaşamanız önerilmektedir. https://otelleri.net/karsta-gezilecek-yerler.htm adresinden Kars gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ani Harabeleri Kars’ın köklü tarihini gözler önüne seren en özel noktalar arasında yer almaktadır. Anadolu toprakları içerisinde yer alan en önemli antik kentlerden biri olan Ani Antik Kenti yapım döneminde Kafkasya ile Anadolu arasında bir kapı görevi görmüştür. Ermenistan-Türkiye sınırını oluşturan Arpaçay Nehri kıyısına kurulu olan antik kent, 5 km uzunluğa sahip surları, kiliseleri, katedrali ve camileri ile etkileyici bir görünüme sahiptir. 2016 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir.

Sarıkamış Kayak Merkezi kalitesi İsviçre Alpleri ile eşdeğer olup, şehrin turizmine yön veren duraklar arasında yer almaktadır. 13 km uzunluğunda kayak pisti bulunan merkez, kristal karı ve uzun kış sezonu ile hem profesyonel kayakçıların hem de kış tatili severlerin gözde noktası olmayı başarmıştır. Kasım – Nisan ayları arasında kayak olanağı sunan merkeze şehirden 45 dakikada ulaşım sağlanması da büyük bir avantajdır. Günübirlik ziyaretle yetinemem diyenleri ise lüks ve konforlu tesisler ağırlamaktadır.

Çıldır Gölü Kars’ta gezerken nefesinizi kesecek güzelliğe sahip noktalardan biridir. Ardahan Kars arasında yer alan bu göl, kış aylarında donması ile dikkat çekmektedir. Kışın kalınlığı 1 metreyi bulan bir buz kültesine dönüşen Çıldır üzerinde, kızaklı atlarla dolaşma olanağı bulunmaktadır. Açılmış buz oyuklarından balık avlamaya da tanık olabileceğiniz Çıldır’da keyifli bir turun ardından Çıldır gölünden tutulan balıkların sunulduğu salaş restoranların birini seçerek, eşsiz manzaraya karşı bu özel lezzeti tadabilirsiniz.

Boğatepe Köyü ve Peynir Müzesi Kars tatiliniz sırasında benzersiz bir deneyim yaşamak isterseniz mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Tepelik bir yaylada yer alan bu köy şehir merkezine 50 km mesafededir. Orijinal Kars Gravyerinin üretildiği tek köy olan Boğatepe, eko turizm faaliyetleri ile yıl boyu Fransa’dan Hong Kong’a kadar pek çok noktadan turist ağırlamaktadır. Sabah erken saatlerinde köye gelerek, mükemmel peynirleri, balı ve kavurması ile Kars kahvaltısı yaptıktan sonra Peynir Müzesi’ni gezmek burada yapılacak en özel aktivitedir.

Kars Müzesi şehrin köklü tarihine tanıklık etmek isteyenler için zengin koleksiyonu ile ön plana çıkmaktadır. 1950’li yıllarda 12 Havariler Kilisesi’nde hizmete açılan müze, daha sonra koleksiyonunun genişlemesi dolayısı ile 1981 yılında İstasyon Caddesi üzerindeki modern müze binasına taşınmıştır. İki kata sahip müzenin ilk katında arkeolojik buluntular, ikinci katına etnografik eserler, bahçesinde ise taş eserler sergilenmektedir. Müzeye giriş ücretsizdir.

Kars Kalesi, Kars’ın tarihi güzelliklerinin arasında en önemli yere sahip olan yapıdır. 1153 yılında Selçuklular tarafından inşa edilen kale, tahrip edildiği için 1579 yılında 3. Murat döneminde Lala Mustafa Paşa tarafından yeniden inşa edilmiştir. Günümüzde içi yıpranmış olsa da dışının özgünlüğünü koruması ile dikkat çeken Kars Kalesi, özellikle gece saatlerinde, tüm heybeti ile büyüleyici bir görünüme kavuşmaktadır.

Baltık Mimarisi Ve Doğal Güzellikleri Kadar Lezzetleriyle de Fark Yaratan Kars’ın En İyi Restoranları

Han-ı Hanedan yöresel yemekleri ve et seçenekleri ile şehrin en seçkin atmosferine sahip restoranlarından biridir. Ana yemeklerin yanı sıra Süryani Şarabı ve peynir tabağı da favoriler arasında yer alan işletmenin menü fiyat aralığı 37 TL – 61 TL şeklindedir.

Adres: Ortakapı Mah. Faikbey Cad. No: 100, Kars 36100 Türkiye

Kars Kaz Evi şehrin meşhur lezzeti kazı, en güzel şekli ile tadabileceğiniz restorandır. Piti, hangel, acem kavurma gibi yöresel lezzetleri de tadabileceğiniz işletmede alkol de sunulmaktadır. Kişi başı fiyat ortalaması 90 TL – 130 TL arasındadır.

Adres: Yusufpaşa Mah., Atatürk Cad. No:1, 36100 Merkez/Kars Merkez/Kars

Hanımeli Kars Mutfağı şehrin yöresel lezzetlerini salaş bir atmosferde tatmak isteyenlerin ilk tercihidir. Ayran aşı çorbası, evelik çorbası, hangel, safranlı acem kavurma ve üzümlü pilav işletmenin favori lezzetleri arasında yer alırken, içecek seçiminde reyhaniye şerbeti ön plana çıkmaktadır. Aşık atışması da izleyebileceğiniz restoranda kişi başı fiyatlar 60 TL – 90 TL arasındadır.

Adres: Ortakapı Mh. Faikbey Cad. No:16 İl Emniyet Müdürlüğü Karşısı, Kars 36000 Türkiye

Puşkin Restaurant kaz eti tadabileceğiniz bir başka adres olup, diğer yöresel ürünleriyle de fark yaratmaktadır. Rus mimarisiyle de dikkat çeken işletmede kişi başı fiyatlar 100 TL – 120 TL arasındadır.

Adres: Yusufpaşa Mahallesi, Atatürk Caddesi No: 28, Kars 36000 Türkiye

Düşlersokağı Balık Evi Kars’ın lezzetli etlerinin yanı sıra tercihini deniz ürünlerinden yana yapmak isteyenler için şehrin en iyi alternatifidir. Kiremitte hazırladığı lezzetlerle ön plana çıkan işletmede kişi başı fiyatlar 65 TL – 100 TL arasındadır.

Adres: Yusufpaşa Mah. Halitpaşa Cad. No:22, Kars 36000 Türkiye

Kosor Cağ Kebap Erzurum’daki kadar lezzetli kebabı ile şehrin en sevilen restoranları arasında yer almaktadır. Şiş başı fiyatlandırmaya sahip işletmede, kişi başı fiyatlar 40 TL – 60 TL arasındadır.

Adres: Faikbey Caddesi No: 8 Emniyet Müdürlüğü Karşısı, Kars 36000 Türkiye

Kars, buz gibi geçen kış günlerinde içinizi ısıtacak mekanları, köklü tarihi, Alpleri kıskandıran pistleri ve eşsiz doğal güzellikleri ile hem yerli hem de yabancı turistlerin unutulmaz tatil anılarına ev sahipliği yapmaktadır. Kars Gezi Rehberi ile siz de şehir hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilir ve bu yıl tercihinizi Kars’tan yana yapabilirsiniz.

Kars’ta Doyurucu Lezzetleri İle Ön Plana Çıkan En İyi Kahvaltı Mekanları

Taş Köprü Yöresel Kahvaltı ve Aşıklar Otağı gündüz lezzetli bir kahvaltı akşam ise aşık atışması izlemek için tercih edebileceğiniz bir mekandır. Tamamen doğal ve yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltısı ile ön plana çıkan işletmede kişi başı fiyatlar 30 TL – 40 TL arasındadır.

Adres: Yusufpaşa, Atatürk Cd. No:24, 36000 Kars Merkez/Kars

Boğatepe Köy Ürünleri Kahvaltı Salonu Kars’ın lezzetli peynirleri başta olmak üzere birbirinden güzel seçeneklerle kahvaltı yapmak isteyenlerin şehirdeki ilk tercihlerinden biridir. Çay dahil hizmet sunan işletmede kişi başı fiyatlar 30 TL – 40 TL arasındadır.

Adres: Yusufpaşa, Atatürk Cd. No:28, 36000 Kars Merkez/Kars

Kılıçoğlu Cafe Pastane farklı zevklere hitap edecek kahvaltı menüleri ve hafta sonu açık büfe kahvaltı hizmeti ile sabah saatlerinde tercih edebileceğiniz mekanlar arasında yer almaktadır. Rus mimarisi ile iç içe bir kahvaltı deneyimi yaşatan işletmede kişi başı fiyatlar 30 TL – 45 TL arasındadır.

Adres: Ortakapı, Atatürk Cd. No:51, 36000 Kars Merkez/Kars

Talya Gurme, seçkin atmosferi ve farklı kişi sayısına göre sunduğu serpme kahvaltısı ile şehrin kahvaltı için en çok tercih edilen adresleri arasında yer almaktadır. Kişi başı fiyatlar 20 TL – 25 TL arasında değişmektedir.

Adres: Şehitler, Şehitlik Caddesi No 19, 36100 Merkez/Kars

KAHV6 otantik atmosferi ve yerel lezzetleri ile kahvaltı için tercih edilen mekanlar arasında yer almaktadır. Kişi başı fiyatlar 20 TL – 30 TL arasındadır.

Adres: Ortakapı, Ordu Cd. No:63, 36000 Kars Merkez/Kars

Şehr-i Kar Butik Cafe Restoran Kars’ın yöresel lezzetlerini doyasıya tadabileceğiniz zengin kahvaltısı ile ön plana çıkmaktadır. Kişi başı fiyatlar 30 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Yusufpaşa, Şht. Hulusi Aytekin Cd. No:5, 36000 Kars Merkez/Kars

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.