GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mayıs 2021 02:30

Heykeltıraş Murat Alınak, İsrail polisinin Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırıyı kınadı!

Heykeltıraş Murat Alınak, İsrail polisinin Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırıyı kınadı!
Heykeltıraş Murat Alınak, İsrail polisinin Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırıyı kınadı! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Heykeltıraş Murat Alınak, İsrail polisinin Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırıyı kınadı!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Uzun yıllardır Orta doğu üzerine barış girişimlerini ve çabalarını sürdüren ve aynı zamanda Orta doğuda yapılan en büyük insan hakları anıtının da mimari olan, Dünya barış aktivisti Heykeltıraş Murat Alınak basın açıklamasında bulundu.

Alınak, son günlerde İsrail polisince Mescidi Aksa da ibadet halindeki insanlara yapılan saldırıları kınayarak, mevcut olgunun İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine ters düştüğünü beyan ederek, üzüntülerini ve kaygılarını dile getirdi! Günümüzde hangi dinde olursa olsun mevcut dini sorunsallıkların ancak demokrasi ışığında, akıl, sağduyu ve karşılıklı diyaloglarla, barışçıl bir atmosfer içerisinde çözüleceğini ifade etti.

Tarihte ve günümüzde üç semavi din için çok büyük önemi olan ve tarihler boyunca üç semavi dince paylaşılamayan, Kudüs kenti ve ve Mescidi Aksa 1187 yılında İmparator Selahaddin Eyyubi tarafından  Haçlılardan alınmıştır.  O dönem İmparator Selahaddin Eyyubi nin Diyarbakır Hevsel bahçelerinden Diyarbakırlı kadınlarınca toplanan gül yapraklarından yapılan gül sularını yıllarca yanında taşıyarak, Haçlılardan aldığı Mescidi Aksayı gül sularıyla yıkayıp, mevcut kutsal mabedi üç semavi dinin ortak dini ibadetine açtığını belirtti.

Geçmiş yıllarda Kudüs ün fatihi İmparator Selahaddin Eyyubinin büstünü icra ettiğini dile getiren Heykeltıraş Murat Alınak, mevcut eserin devletçe değerlendirilmeye alınmasını diledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.