KARS Düzenleme Tarihi : 22 Aralık 2020 22:06 Haber Girişi : 22 Aralık 2020 22:07

KAI-FED, Keçiören Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Şehitlerini Andı

KAI-FED, Keçiören Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Şehitlerini Andı
KAI-FED, Keçiören Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Şehitlerini Andı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAI-FED, Keçiören Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Şehitlerini Andı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Keçiören Belediyesi ve Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu tarafından Sarıkamış Destanı’nın 106. yıl dönümünde Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit düşen 90 bin şehidi yâd etmek için anma programı düzenlendi.

Yapılan programa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, bir önceki Kars Milletvekili  Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Keçiören Kaymakamı  Uğur Bulut, Kars Ardahan Iğdır Dernekler federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunuldu. Sarıkamış şehitleri için dualar edilerek, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Konuşmasına Sarıkamış Şehitleri’ni anarak başlayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Hava koşulları nedeni le konuşmaların kısa yapıldığı programda Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Covid 19 salgını sebebi ile bu yıl katılım yoğun olarak gerçekleşmedi fakat yine de bizi yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Sarıkamış Şehitler Anıtı’na çiçek bırakıldıktan sonra toplu olarak günün önemine dair resimler çekildikten sonra program son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.