KARS Haber Girişi : 27 Aralık 2019 21:58

Kars’ta beklenen kar lapa lapa geldi

Kars’ta beklenen kar lapa lapa geldi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta beklenen kar akşam saatlerinde lapa lapa gelince vatandaşlar sokaklara çıkıp hem kartopu oynadı hem de hareketli müzikler eşliğinde halay çekti.
Kars’ta beklenen kar lapa lapa geldi Kars’ta beklenen kar lapa lapa geldi

Kars’ta beklenen kar lapa lapa geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta beklenen kar akşam saatlerinde lapa lapa gelince vatandaşlar sokaklara çıkıp hem kartopu oynadı hem de hareketli müzikler eşliğinde halay çekti.

Her yıl bu mevsimde beyaz gelinliğini giyinen Kars, bu yıl kar yağışının başlamasını uzun süre bekledi. Kar’a hasret çeken Karslılar bu akşam saatlerinde bu özlemlerini giderdiler. Lapa lapa yağan kar altında gezintiye çıkan vatandaşlar ilk kartopunu da oynamanın tadını çıkardılar. 7’den 70’e kar gezintisine çıkanlardan bazıları ateş yakıp nostalji yaşadı kimileri de hareketli müzikler eşliğinde halay çekti.

Kars kalesi karşısındaki “Kars” yazısı önüne gelenler bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek kar yağışı sevincini sosyal paylaşım sitelerinde yakınlarıyla paylaştılar. Dersten çıkan üniversite öğrencileri el ele tutup “Kar yağar bardan bardan” türküsü eşliğinde halay çektiler. Bir başka grup ise arkadaşlarının doğum gününü kar altında kutlamanın farkını yaşadılar.

Esnaflar ise kar yağışının ardından işyerlerinin önündeki kaldırımlarda kar temizliği yaptılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.