SON DAKİKA Haber Girişi : 15 Aralık 2019 22:30

Kars'ta Hamile Eşini Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası

Kars'ta Hamile Eşini Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası
KAFKAS HABER AJANSI Kars'ta 8 aylık hamile eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Kars'ta Hamile Eşini Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası

KAFKAS HABER AJANSI

Kars'ta 8 aylık hamile eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 30 Mayıs 2018 tarihinde 8 aylık hamile eşi Sezen A.'ı bıçaklayarak öldüren ve gelinini kurtarmak isteyen annesi Hediye A.'ı da elinden yaralayan inşaat işçisi koca B.A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen dava duruşması sonuçlandı.

Kars Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada Sezen A.'ın katil zanlısı olan kocası sanık B. A., 'nitelikli kasten öldürme' suçundan iki kadın üye hakimin oy çokluğu ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Mahkeme heyeti B. A.’ya iyi hal indirimi de uygulamadı.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN KARŞI GÖRÜŞ

Mahkeme Başkanı meslektaşlarının bu görüşüne karşı çıkarak, B. A’a haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini bildirdi.

Olay: 30 Mayıs 2018 tarihinde Kars’ın Sarıkamış İlçesi Şehitler Mahallesi'nde meydana geldi. İnşaatlarda çalışan B. A., 3'üncü çocuğuna 8 aylık hamile olan eşi Sezen A.'yı, ağzını, burnunu, kulağını kestikten sonra defalarca bıçakladı. Gelinini kurtarmak için kendisine engel olmak isteyen annesi Hediye A.'ı da yaraladı. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Sezen A.'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. 8 aylık hamile olan Sezen A.'ın karnındaki bebeği Erzurum'da yapılan sağlık işlemlerinin ardından kurtarıldı. Olay sonrası kaçan katil koca güvenlik güçleri tarafından ormanlık alan içerisinde ağaç kovuğunda yakalanmıştı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.