EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 23 Ekim 2020 00:10 Haber Girişi : 23 Ekim 2020 00:11

Kars’ta yabancı öğrenciler için “Türkçe Kursu” açılmalı

Kars’ta yabancı öğrenciler için “Türkçe Kursu” açılmalı
Kars’ta yabancı öğrenciler için “Türkçe Kursu” açılmalı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta yabancı öğrenciler için “Türkçe Kursu” açılmalı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, yüzlerce yabancı öğrencinin mağdur olduğunu ve çözüm beklediğini söyledi.

“Üniversitemizde Türkçe Kursları niçin yok?” diyen Yıldırım, “Hiç olmazsa Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu kurslar açılamaz mı?” önerisinde bulundu.

Yıldırım, “Yabancı öğrencilere Türkçe öğretiminin büyük önem taşıdığı gerçeği kimse tarafından yadsınamaz. Şehrimiz ve Üniversitemizde yabancı öğrencilere Türkçe öğretimine yönelik sorunların  vakit kaybedilmeden çözülmesi büyük önem arz etmektedir. Bu sorunların muhatabı olan öğrencilerdir. Sorunların özellikle Afrika kökenli öğrenci görüşleri doğrultusunda tespit edilmesi  incelemeye değerdir. Üstelik Uluslararası öğrencilerden umulan yararın ve şehrimize beklenen katma değerini göz önünde bulundurmamız yararlı olacaktır” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, “Binin üzerinde yabancı öğrencisi bulunan Kafkas Üniversitesi bünyesinde ve maalesef  Kars şehrimizde öğrenim gören yabancılara yönelik Türkçe kurslarına ilişkin dil öğrenme ihtiyaçları  karşılanmadığından şehrimiz ve Üniversitemizden yüzlerce  öğrencimiz il dışına giderek Türkçe dil ihtiyaçlarını ciddi zorluklarla öğrenmeye çalışmaları şehrimiz ve üniversitemiz için ciddi bir kayıptır.  Bir an evvel öğrencilerimizin Türkçe dil öğrenebilmeleri için gerekli çalışmaların başlatılması   elzemdir. Serhat kalkınma Ajansından Türkçe dil araştırma ve uygulama (TÖMER) bu konuda destek alınabileceği gibi şehrimiz  Milletvekillerinden  bu konuda  destek ve çalışma başlatmaları   istenmelidir.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.