GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2018 20:10

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Öğretmenler Günü Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Öğretmenler Günü Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz’ün,. 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Öğretmenler Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Valisi Türker Öksüz’ün,. 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Görevi başında şehit olan öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı bir yaşam diliyorum.

İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olan öğretmenlik; özveri, sabır ve hoşgörü temelleri üzerinde yükselen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olan bir gönül işidir.

İlk emri oku olan bir dinin ve medeniyetin mensupları olan bizler için öğretmenlik, ayrı bir değer ve önem taşımaktadır. Öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedir.

Çocuklarımızı eğiterek bu kutsal vazifelerini yerine getiren, onlara yeni ufuklar kazandıran ve içlerindeki cevheri ortaya çıkaran öğretmenlerimiz, binlerce yıldır dünyaya yön vermiş aziz milletimizin geleceğin dünyasında da en güçlü şekilde var olmasının teminatıdır.

Nitekim Başöğretmen Atatürk de yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağını belirterek öğretmenlerin bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğine duyduğu güveni veciz bir şekilde ifade etmiştir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz;

Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.