KARS Düzenleme Tarihi : 12 Ağustos 2020 21:59 Haber Girişi : 12 Ağustos 2020 22:00

Sarıkamış’taki tesislerin yaz sezonunda değerlendirilmesi lazım

Sarıkamış’taki tesislerin yaz sezonunda değerlendirilmesi lazım
Sarıkamış’taki tesislerin yaz sezonunda değerlendirilmesi lazım KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sarıkamış’taki tesislerin yaz sezonunda değerlendirilmesi lazım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, “Sarıkamış’taki tesislerin yaz sezonunda etkisiz işe yaramaz halde bekletilmesi yanlıştır. Yaz aylarında tesislerin açık kalmasını sağlayacak eğer proje dikkate alınırsa yüksek irtifa kamp merkezinin yapılması turizmcilerin ve kentin ekonomisine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Yıldırım, “Turizmin sürekli değişen yapısı buna bağlı olarak artan rekabet koşullarına ve değişen alternatif turizm koşullarına alternatif turizm talebine cevap vermek çeşitlendirme çalışmalarına yönelmek gerekmektedir. Turizm kenti olan Kars ve İlçesi Sarıkamış, ölü sezon olarak geçiren yaz mevsimin de spor kampları tesisleri için acilen bir çalışma başlatılmalı. Ekonomideki mevsimlik kırılganlıkları giderme yolunda adım atmalıdır. Yetkili kurumların ve STK'larının biran evvel plan ve proje hazırlıklarına başlaması şehrimizin Milletvekilleri bu konu doğrultusunda harekete geçmeleri sağlanmalıdır.” diye konuştu.

Yıldırım daha sonra şunları söyledi:

“Sarıkamış ilçemizin beşeri ve coğrafi özellikler bakımından yüksek irtifa kampı için uygunluğu konusundaki veriler ortaya konulmuştur. Futbol kamp organizasyonlarına ve diğer spor dallarına yönelik çalışmaların başlatılması teşvik edilmesi gerekmektedir. Göreceksiniz Azerbaycan, İran, Gürcistan başta olmak üzere birçok ülke futbol takımlarının tercih ettiği bir konuma gelecektir. 2014 Yılın da yapılan Erzurum şehrinin yaz tesislerinin üç aylık getirisi 13 Milyon TL. Kars Sarıkamış maalesef yüksek irtifa kamp tesisleri olmadığından geliri 0 TL.

Bugüne kadar yüksek irtifa spor kamplarının yapılmaması ne kadar yanlış ise yarın başlanılmaması da o kadar yanlıştır. Bu araştırma Kars'ta Spor turizminin gelişiminin etkilerini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda spor turizminin gelişimi şehrimize bölgemize Sarıkamış İlçemize katkılarının ne olacağı yapılan regresyon analizlerinin bulguları sonucunda spor turizminin Şehrin ve İlçemizin genel olarak gelişimine ekonomisine  katkısı   pozitif yönlü etkisi olacaktır. Kamp organizasyonları sayesin de şehrimiz ve ilçemizin elde ettikleri gelirler kadar geliştirilen altyapının daha sonradan halk tarafından kullanılmasıyla da önemli bir fayda ve refah artışı sağlayacağı görülecektir. Ayrıca yöre halkı arasında belirli ölçüde sosyal ve kültürel değişmenin oluşması sağlanacaktır. Bu değişim çevre kalitesinin yükselmesine sebep olacaktır. Temennim çağrımız dikkate alınır ve biran evvel çalışmalara başlanılması için adım atılır”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.