GÜNCEL Haber Girişi : 31 Mayıs 2023 21:35

10 tosun başlık parası verdi

10 tosun başlık parası verdi
10 tosun başlık parası verdi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
10 tosun başlık parası verdi

10 tosun başlık parası verdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesinin Karakale köyünde yaşayan İsmet Ocakverdi, evlenirken 10 tosun başlık parası verdiğini bugün bile isteseler 10 tosun daha verebileceğini söyledi. “Kendisinden çok razıyım” dediği eşine dua eden İsmet dede “Allah ondan razı olsun” dedi.

İsmet dede ayrıca eski günleri de arkadaşları Orhan Gülen ve Selahatin Deveci ile yad etti.

66 yaşındaki İsmet dede, “Ömür nasıl geçti? Neler yaşadın?” sorusuna “Hiçbir şey de gün görmedim.” esprisi yaptı. Köyün en neşelilerinden biri olan İsmet dede “Allah herkese gülmek nasip etsin.” diyerek neşeli kalmanın ömrü uzattığını ifade etti.

Eski günleri anlatan İsmet Ocakverdi, “Eskiler, eski dostlar hani ya... Eski adamlar hani ya… Allah hepsine rahmet etsin.” diyerek efkarlandı.

40 GÜN TIRPAN ÇEKERDİK

Çok iyi tırpan biçtiğini fakat tırpan dövmeyi bilmediğini belirterek, “Öyle bir tırpan çekerdim ki adeta toprağı yarardım. Hey gidi o günler hey. 40 gün tırpan çekerdik, 50 gün ot taşırdık Orhan Gülen ile kard7eşi birdi bende tek idim. Öyle bir araba yüklerdim ki öküz arabasıyla dağdan inerken köyden görenler derdi ki “Ahan da İsmet ağabeyi geliyor” 4-5 ton araba yüklerdim. Bunlar iki kardeş otu atardı bende tek başıma arabaya yüklerdim. O zaman genç tim ve diğerleri yanımda solda sıfır kalırdı.” dedi.

SABAHLARI SAAT 04.00’DE KALKARDIM, HALEN DE ÖYLEYİM

Çocukluğundan bu yana her sabah saat 04.00’de mutlaka uyanıp işe koyulduğunu anlatan İsmet Dede, “Şafakta kalkardım. Halen daha öyleyim. Öyle alışmışım öyle de gidiyorum. ALLAH rahmet eylesin babamı görmedim ama Beyler Ocakverdi’nin yanında büyüdüm. Erken kalkmak çok faydalıymış. Devamlı kalkarım. Kalkınca da çalışıp çabalıyorum.” diye konuştu.

10 TOSUN BAŞLIK VERDİM

Evlendiğinde 10 tosun başlık parası verdiğini söyleyen İsmet Dede, “10 tosun verdim isteselerdi 10 tosun daha verirdim. Altından ayakkabı giydirsem de azdır. Allah herkesi mesut etsin. Eşim bugüne kadar 20 ineği tek başına sağar. 10 tosun değil 20 tosun da kurban olsun.” şeklinde konuştu.

ESKİLERDEN ÖKÜZ ARABASINI VE ATI ÖZLEDİM

İsmet dede daha sonra şunları söyledi;

“4 çocuğum var. 11 tane de torunum var. Torun tatlıdır. Torunlarımla iyi vakit geçiriyorum. Torunlarıma da eski yılları anlatıyorum. Yanımdaki arkadaşlarım Orhan Gülen ve Selahattin Deveci ile şu anda sohbet ediyorum. Eskiden çok iyi at binerdim. Eskilerden öküz arabasını, silahı, atı, eski adamları gözlüyorum. Şimdi de evde, köy içinde arkadaşlarla gezerek vakit geçiriyordum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.