KARS Haber Girişi : 17 Aralık 2019 22:06

AFAD ve UMKE’den Deprem Tatbikatı

AFAD ve UMKE’den Deprem Tatbikatı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından çeşitli okullarda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrası yaralanan öğrencilere ulaşılması,
AFAD ve UMKE’den Deprem Tatbikatı

AFAD ve UMKE’den Deprem Tatbikatı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından çeşitli okullarda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrası yaralanan öğrencilere ulaşılması, tahliye edilmesi ve ilk müdahale yapıldı.

Tatbikatta öğretmenler, öğrenciler ve görevli ekiplerce yaralıların ambulansa nakledilerek, hastanelere sevki canlandırıldı. Yapılan tatbikatta öğretmen ve öğrencilerin afet öncesinde, anında ve sonrasında yapmaları gerekenler hakkında ekipler tarafından bilgiler aktarıldı.

Gerçeği aratmayan deprem ve tahliye tatbikatında AFAD ve UMKE ekipleri tarafından, kendi çalışmaları hakkında farkındalık oluşturularak uygulamalı bilgiler verildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.