Akyaka’da pancar üretimi iki katına çıkarılacak

Akyaka’da pancar üretimi iki katına çıkarılacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Akyaka Sulama Birliği Başkanı Cemal Hasanoğlu, Akyaka’da bu yıl 10 bin dönümün üzerinde pancar ekimi yapıldığını söyledi. Ekimin önümüzdeki yıl iki katına çıkarılacağını ifade eden Hasanoğlu, Şeker Fabrikası’nın üretimi artırmasına katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Ermenistan sınırındaki Akyaka ilçesi verimli topraklarındaki pancar üretimiyle tanınıyor. Uzun yıllar uygulanan kota nedeniyle üretimin az olduğu ilçede son dönemlerde kotanın kaldırılmasıyla birlikte ekimler artırıldı ve Akyaka çiftçisi yeniden pancara yöneldi. Fabrikanın da makine ve ekipman desteği ile üretime sevk edilen çiftçiler ekimlerini artırarak fabrikanın da ayakta kalmasına katkı sağladılar.  

Akyaka çiftçisinin 45 ton civarında pancarı Şeker Fabrikası’na verdiğini belirten Akyaka Sulama Birliği Başkanı Cemal Hasanoğlu, bu yıl geçtiğimiz yıllara oranda daha gazla ekim alanı oluştuğunu belirterek alınan verimin Akyaka çiftçisini memnun ettiğini kaydetti.

Kotada da bir sorun yaşanmamasının ekimi ve verimi artırdığına dikkat çeken Hasanoğlu, Kars Şeker Fabrikası’nın müdüründen tüm çalışanlarına kadar büyük özveriyle çalıştıklarını hatırlatıp teşekkür etti.

Hasanoğlu, “Şeker Fabrikamızın bu gayreti her geçen yıl üretimi artıracaktır” diyerek, sulama birliği olarak çiftçilere asfari fiyat belirleyerek destek verdiklerini vurguladı.

Hasanoğlu daha sonra şunları söyledi:

“Allah devletimize zeval vermesin. Sulama projesi gerçekten de bu bölgenin olmazsa olmazıdır. Kars’taki Çamçavuş Sulama Barajı da aynı şekilde faaliyete geçtiğinde 42 köyün oradan yararlanacağını biliyoruz. İklimde artık fark ediyor, ürünü de iyi şekilde alıyoruz. Çiftçilerimiz üretimden de kantar bedelinden de memnunlar. Bölgemizin pancarı da çok iyi ve şeker oranı da yüksek. İnşallah önümüzdeki yıllarda pancarımızın ekim alanını iki katına çıkarıp Kars’taki fabrikamızın daha iye şekilde çalışmasını sağlayacağız.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.