KARS Haber Girişi : 14 Eylül 2021 21:44

Ardahan Sosyal Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı

Ardahan Sosyal Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı
Ardahan Sosyal Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ardahan Sosyal Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Serhat Kalkınma Ajansı Sosyal Girişimcilik Günleri kapsamında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerine yönelik düzenlenen sosyal girişimcilik eğitimleri devam ediyor. 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Ardahan eğitimi katılım belgelerinin takdimiyle tamamlandı.

TRA2 Bölgesi illerinde sosyal girişimcilik ile ilgili farkındalığı artırmak, bölgeye katkı sunacak sosyal girişim fikirlerinin geliştirilmesi ve sosyal fayda yaratacak iş fikirlerinin oluşturulması amaçlarıyla düzenlenen sosyal girişimcilik eğitimlerinin ikincisi Ardahan’da gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve işletme sahibi gençlerin yer aldığı eğitim, Ardahan Gençlik Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen sosyal girişimcilik eğitiminde; katılımcılara sosyal girişimcilik, sosyal sorumluluk, girişimcilik ile sosyal girişimcilik arasındaki farklar, sosyal inovasyon ve sosyal etki, sorun analizi ve yerel sosyal sorunlar, sosyal iş planı oluşturma ve sürdürülebilir gelir modeli geliştirme, sosyal finansman ve destek mekanizmaları konularında bilgiler verildi.

Çeşitli araç ve eğitim metotlarının kullanıldığı 2 günlük atölye eğitimleri kapsamında katılımcılar 3-4 kişilik takımlar halinde kendi fikirlerini geliştirme imkanı buldu. Katılımcılar, uygulamalı atölye süreçlerinde Ardahan’ın yerel sosyal sorunlarına yönelik yenilikçi çözüm önerilerini sürdürülebilir sosyal iş modellerine dönüştürdü. Eğitim süresince takımlar tarafından Ardahan’ın yöresel ürünlerinin ulusal pazarlara ulaştırılması, çocuk ve gençlere yönelik kişisel gelişim ve aktivite merkezi, Ardahan tescilli bal üretimi ile istihdama katkı ve entegre kaz yetiştirme ve üretim tesisi konularında 4 ayrı sosyal girişim iş modeli geliştirildi.

Geliştirilen sosyal iş modellerinin sunumlarının da yapıldığı eğitim, sosyal finansman ve destek mekanizmalarının aktarılması ile sona erdi. Katılımcılara eğitim sonrası da mentorluk ve danışmanlık desteği sunularak sosyal girişim fikirlerini geliştirmeleri sağlanacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.