KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

ARܒlüler dağ kampında buluştu!

ARܒlüler dağ kampında buluştu!
ARܒlüler dağ kampında buluştu!

DATA[

ARÜ’lüler dağ kampında buluştu!

Ardahan Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, doğayla bütünleşmek adına çeşitli adımlar atmaya devam ediyor.ARÜ’lüler son olarak, 16-17 Mart 2013 tarihlerinde, Ardahan’ın Göle İlçesi Senemoğlu Yöresi’ndeki dağlık alanda, iki günlük bir kamp yaptı.Ardahan Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin çadır kurarak bir gece konakladığı kamp, hem zorlu hem de macera dolu anlara sahne oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ardahan Üniversitesi, Ardahan Dağcılık Doğa Sporları Arama-Kurtarma Kulübü Derneği (ADDOSAK) işbirliğiyle; 14-15 Mart 2013 tarihlerinde yapılan iki günlük “Uygulamalı Dağcılık ve Kampçılık Semineri”ninhemen ardından yapılan kampa 22 kişi katıldı.

KAMPTA ZORLU VE MACERA DOLU ANLAR YAŞANDI

Senemoğlu Yöresi’ndeki kamp, zorlu ve renkli saatleriyle hafızalara kazındı. 16 Mart 2013 Cumartesi günü, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü önünden, sabah saatlerinde,araç ile KarıncadüzüMevkiinegelen katılımcılar; burada araçtan inerek, 3 kilometrelik zorlu bir yürüyüşün ardından,SenemoğluYöresi’ndeki kamp alanına ulaştı. Katılımcılar kamp alanına varır varmaz, burada bir dizi faaliyetlerde bulundu. Katılımcılar, ilk önce organize bir şekilde, birbirlerine yardım ederek karları temizleyip çadırlarını kurdu. Çadırlarınrüzgârdan korunabilmesi için ise kar duvarları yaptı. Daha sonra yemek yiyip dinlenen grup, iki buçuk saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdi.Yürüyüşünü kamp alanına dönerek tamamlayan grup, kamp ateşi yakarak ateş etrafında akşam yemeği yedi.

Kamp alanında bir gece geçiren grubun 17 Mart 2013 Pazar günü Ardahan Merkez’e geri dönmesiyle etkinlik sona erdi.

AKBABA: TÜRKİYE’NİN EN ZORLU COĞRAFYALARINDAN BİRİNDE KAMP YAPTIK

Grubun öncülüğünü yapan Hacettepe Üniversitesi Dağcılık Eğitmeni Hakan Akbaba,Senemoğlu Yöresi’ndeyaptıkları kampı,“Türkiye’nin en zor coğrafyalarından birinde yaptığımız bu etkinlikte; kar yağışına, yüksekliğe ve vahşi doğaya rağmen, zoru başardık” şeklinde değerlendirdi.

Kampta yaşadıkları anlardan genel olarak bahseden Akbaba, kamptaki tüm zorlukları nasıl aştıklarını şu sözlerle ifade etti: “Çadırda kaldık, yemeğimizi yaptık, barınabildik ve sabah kalkabildik. Grup ile birlikte ortak çalışabildik. Dağcılık kısmına gelince, yürüyüşümüz bizim ekstra faaliyetimiz oldu. Beklentimin ötesinde çok güzel bir organizasyondu. Bu coğrafyaya ve bu zorluğa rağmen burada kalmak gerçekten zor bir işti ve biz bunu başardık. Ayrıca bu kampta neyi eksik yaptığımızı daha iyi gördük. Bundan sonraki etkinliklerimizde daha tedbirli olacağız.”

(BA-BA-S) ARDAHAN (KHA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.