Benliahmet köyünde Dörtnala At Yarışı

Benliahmet köyünde Dörtnala At Yarışı

KAFKAS HABER AJANSI

Kars'ın Selim ilçesinin Benliahmet köyünde Benliahmet Köyü Atlı Spor Kulübünün düzenlediği Dörtnala Geleneksel At Yarışı'nda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Çevre köylerden "Eko dayı", "Kelebek", "Komançero", "Yoldaş", "Oğlum Savaş", "Asil" ve "Esenyel" adlı İngiliz atlarıyla  5 bin 800 kilometrelik parkurdaki yarış ilgiyle izlendi.

Eskigeçit (Bezirgan) köyünden Kayhan Avcı'nın atı "Kelebek" birinci, Çetin Salgar'ın atı "Komançero" ikinci, Tuncer Acar'ın atı "Eko Dayı" da üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından Benliahmet Köyü Atlı Spor Kulübünde düzenlenen törenle dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Kelebek"in sahibi Kayhan Avcı, "Sabah kamyona bindirmek istedik binmedi, ayağından yara aldı üzüldük. Ama yarışmaya hazırdı, katıldık birincilik nasip oldu Allah herkese nasip etsin. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ederiz." Diye konuştu.

Atın binicisi Serkan Cantepe ise "Yarışma başladığında arkadan geldim parkurda bulunan köprüyü geçtikten sonra atıma nefes verdim, diğer atlar yorulmuştu yakınlarına geldim ve geçtim, yarışmada birinci geldik çok mutluyum." dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.