KAFKASYA Düzenleme Tarihi : 23 Ekim 2020 23:13 Haber Girişi : 23 Ekim 2020 23:13

Bölgedeki durumun tüm sorumluluğu Ermeni siyasi ve askeri yönetimine aittir

Bölgedeki durumun tüm sorumluluğu Ermeni siyasi ve askeri yönetimine aittir
Bölgedeki durumun tüm sorumluluğu Ermeni siyasi ve askeri yönetimine aittir KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Bölgedeki durumun tüm sorumluluğu Ermeni siyasi ve askeri yönetimine aittir

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması:

Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları arasında Rusya Federasyonu arabuluculuğunda Moskova'da yapılan görüşmede varılan mutabakata rağmen, 10 Ekim 2020 saat 12:00'den itibaren insani ateşkesi gözlemlemek için Ermeni silahlı güçler anlaşmayı büyük ölçüde ihlal etmeye devam ediyor.

İnsani ateşkesin ilan edilmesinden hemen sonra Ermeni silahlı kuvvetleri Azerbaycan'ın Ağdam ve Terter bölgelerine ateş açtı. Birkaç saat sonra Ermeni silahlı kuvvetleri Hadrut ve Cebrayil yönünde taarruz denemesi yapmışlar.

Sugovşan bölgesinde Ermeni askerlerinin cesetlerini toplayan, beyaz bayrakla açıkça işaretlenmiş sıhhi tıbbi bir aracın Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından vurulması sonucu bir sağlık çalışanı ağır şekilde yaralanmıştır.

Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri ve cephe hattının çok ötesinde olan Gence 11 Ekim gecesi, Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından roket ateşine maaruz kalmıştır. Saldırıda çoçuklar da dahil olmak üzere yedi sivil katledilmiş ve 34 kişi yaralanmıştır.

İnsani ateşkes anlaşmasının ardından Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından sivillerin ve şehirlerin bombalanması da barbarlığın bir başka açık örneğidir ve Ermeni liderlerinin ateşkes çağrılarının ikiyüzlülüklerinden başka bir şey olmadığını göstermektedir.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırgan politikasının bir parçası olarak sivillere, evlere ve sağlık personeline kasıtlı olarak ateş açması, ülkenin uluslararası insancıl hukuk ve Cenevre Sözleşmeleri de dahil olmak üzere uluslararası hukukun temel norm ve ilkelerini göz ardı ettiğini bir kez daha ortaya koyuyor ve şunu gösteriyor: açıkça yükümlülüklerini ihlal ediyor ve hümanizm ilkelerinden uzaklar.

Ermenistan'ın bu saldırı eylemlerini şiddetle kınıyoruz ve uluslararası toplumu saldırgan Ermenistan'ı uluslararası hukuka ve uluslararası yükümlülüklerine uymaya zorlamak için kararlı adımlar atmaya çağırıyoruz.

Bölgedeki durumun tüm sorumluluğu Ermeni siyasi ve askeri yönetimine aittir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.