GÜNCEL Haber Girişi : 17 Haziran 2023 23:22

Çalkın: Davamız Kars

Çalkın: Davamız Kars
Çalkın: Davamız Kars KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Çalkın: Davamız Kars

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti Kars milletvekili Adem Çalkın kafkas Haber Ajansı imtiyaz sahibi Gazeteci Bedir Altunok’a yeni Türkiye yüzyılı içerisinde Kars’ın yeri başta olmak üzere bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Kars’ın Kafkasların başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dikkat çeken milletvekili Çalkın, bundan sonra da turizme ve alt yapıya yönelik hizmetleri aksatmadan sürdüreceklerini ifade etti. Geçtiğimiz hafta Kafkas Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan onkoloji servisinin önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Çalkın sağlık alanındaki yatırımların ciddi bir şekilde ilerleme kaydedeceğini vurguladı.

Milletvekili olduktan sonra sık sık Kars’a gelerek hem teşekkür ziyaretlerinde bulunduğunu, yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili tarım ve eğitimden sağlık ve diğer alanlardaki hizmetlerin masaya yatırıldığını kaydetti.

Kars’ta özellikle çocuk yoğun bakım ünitesine büyük önem verdiğini belirterek şehrin bu konudaki hassasiyetini önemsediklerini sözlerine ekledi.

Milletvekilinden bürokrasisine kadar herkesin belli bir sorumluluk çerçevesinde Kars’ın daha ileriye taşınabilmesi için elele vermesi gerektiğini önemsediklerini söyleyen milletvekili Adem Çalkın, Türkiye Cumhuriyetlerle ilişkilerin artırılması bölge üniversiteler işbirliğinin artırılması sağlık eğitim ve iş alanlarında bağlantıların güçlendirilmesinin hedefleri arasında yer aldığını aktardı.

Kars’ın olmazsa olmazlarından tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında da herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.

Kars’ın herkesten büyük ve her şeyden önemli olduğunu bildiklerini bu Şiyarla yollarına devam edeceklerini hatırlatarak birlik ve beraberliğin dostluk ve kardeşliğin pekişmesi ile her şeyin üstesinden gelinebileceğine işaret etti.

Çalkın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kars’ta Ebul Hasan Harakani Hazretleri var. Biliyorsunuz tabii Sultan Alparslan'dan önce gelip şehri fethe hazırlayan alperenleriyle Ebul Hasan Harakani Hazretleri var. Sultan Alparslan burayı tabii önce Ani’den girerek fethediyor. Kars'ta tabii Manucehr Camimiz var biliyorsunuz Anadolu'nun ilk Türk camisi, yani metrekareye üç şehidin düştüğü inanılmaz güzel bir şehrimiz var. Gazi şehrimiz Kars; misafirsever, kadirşinaz şehir.

Kars Kafkasların parlayan yıldızıdır bu konudaki iddiamız da budur. Şehrimizin tabii Kale ve Vadi Projesiyle birlikte büyük bir değişim dönüşüm yaşadı. Bundan sonra da inşallah turizme yönelik, altyapıya yönelik hizmetlerimiz, çalışmalarımız devam edecek. Tam bir turizm bölgesi oldu Kars.

Onkoloji servisini geçen hafta açtık, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Anjiyo bölümü de biliyorsunuz Kars’ta gerçekten buradan Kafkas Üniversitesi'ndeki özellikle başhekimimize, başhekim yardımcılarımıza, bütün hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Onkoloji bölümünü de devreye aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde geçen hafta birçok bakanımıza hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduk. Özellikle Sağlık Bakanımıza da gittim, burada da sizin aracılığınız Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya Kars'tan selamlar ve teşekkürlerimizi iletiyorum. İhtiyaçlarımızı belirttik, inşallah hastanemiz, belediyeden fırsatlarını almış ve bir an önce bayramdan sonra şantiyesini kurarak hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaklar.

Çocuk yoğun bakıma çok önem veriyorum, bununla ilgili de gerek sağlık il müdürümüz gerekse rektörümüzde konuştuk, ortak bir şekilde inşallah çocuk yoğun bakımı da kurmaya çalışıyoruz ki sevkleri ne kadar azaltabilirsek bizim için o kadar iyi olacak. İnşallah bundan sonra en azından bölge hastanemiz açılıncaya kadar bunların teminini yapıp inşallah insanlarımızı yollarda getirip götürmek istemiyoruz.

Türkiye Yüzyılında Kars için biz biraz önce bir hedef koyduk. Dedik ki; Kafkasya'nın bağlayan yıldızı olacak. Tabii tek başına bu olmaz Bedir Bey, aynı zamanda yerel seçimlerde de Cumhurbaşkanımıza Allah razı olsun, milletimiz takdir etti ve seçti, bizleri seçti, Parlamentoda Cumhur İttifakı güçlü bir şekilde seçildi. Şimdi de yerel yönetimlere hazırlanıyoruz; istiyoruz ki yerel yönetimleri de güçlü bir şekilde AK kadrolarla buluşturalım, hükümetin desteğini alalım. Bu hizmetlerimizin güçlü bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Bölge Hastanesinin yapılmasında ki amaç sadece Kars ilimizin ihtiyaçlarını değil aynı zamanda Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesini de güçlendirerek bölgeye hitap etmesini sağlamak. Aynı zamanda Nahçıvan ve Gürcistan bize yakın onlardan da hasta kabul ederek burada bir sağlık turizmi oluşturmak. Kış turizmi buradaki turizm potansiyelimizle birlikte onları da katarak genişlettirmek.

Tabii tarım ve hayvancılık önemli, bu konuda da Tarım müdürlüğümüzü, şube müdürleriyle birlikte ziyaret ettim oturduk istişare ettik. Yine Sağlık İl Müdürlüğümüzü ve görevli arkadaşlarımızla beraber oturduk, istişare ettik. Bundan sonra daha güçlü bir şekilde hazırlığımızı yapıp öyle çalışacağız. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Herkesin üretmesi gerekiyor. Bürokrasinin üretmesi gerekiyor siyasetin bunu takip etmesi gerekiyor. Muhalefetin yapıcı olması gerekiyor. Bizler hep birlikte Karsımıza hizmet etmemiz gerekiyor. Amacımız ve davamız Kars. Biz seçimlerden sonra şöyle bir şey dedik; Kars herkesten büyüktür, bizim için her şeyden önemlidir.

Ayrıca Kafkasya'ya yönelik bir çalışmalar yapacağız, inşallah Azerbaycan'la ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Nasip olursa Gürcistan'dan daha da güçlendireceğiz buna ihtiyacımız var. İnşallah Kars’ı çok güzel günler bekliyor. Yeter ki birbirimize karşı saygıyı, sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği yitirmeyelim. Bakın bu çok önemli. Biz kardeşliğimizle, beraberliğimizle öne çıkalım. En önemlisi bu. Gazi Karslı, Harakani torunu, kıymetli hemşehrilerim bizi milletvekili seçtiler, Cumhurbaşkanımıza destek verdiler. Sizlerin aracılığıyla da bir kez daha kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Biz onların hizmetkarıyız.

Geçen hafta bütün bilgilerimi paylaştım, telefon bilgilerini paylaştık. Mecliste bir kapınız var. Diğer iki arkadaşımız da öyleler. Biz de iktidar partisi, AK Parti milletvekili olarak tabii ki Kars halkının hizmetindeyiz. Milletimiz bize iktidarı verdi, çalışmayı verdi, sorumluluk yükledi biz de hep birlikte milletimize hizmet edeceğiz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çetin kat 18 Haziran 2023 20:48

    Yapar yaptırır sözünün eridir Verdiği sözden dönmez inşallah diğer vekillerimizde Kars için hep beraber yapsınlar Bu şehir hepimizin biz bu şehirde Yaşıyoruz herkesimden her görüşten arkadaşlarımız var iyi günde ALLAH acı vermesin kötü günde hep Beraberiz düğünde sünnetlerde Taziyelerde ayrım yapmayız