GÜNCEL Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 01:28

Dereiçi Müzisyenleri konserlerine Muharrem Ayı nedeniyle ara verdi

Dereiçi Müzisyenleri konserlerine Muharrem Ayı nedeniyle ara verdi
Dereiçi Müzisyenleri konserlerine Muharrem Ayı nedeniyle ara verdi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dereiçi Müzisyenleri konserlerine Muharrem Ayı nedeniyle ara verdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kalesi eteklerinde müzik programı yapan ve ‘Dereiçi Müzisyenleri’ olarak tanınan Erol Arslanhatun ve Sedat Üçüncü ile halk ozanı İlgar Çiftçioğlu her gün saat: 18.00’de başlayan konserlerine Muharrem Ayı nedeniyle ara verdiler. Konser programı Aşure merasiminden sonra devam edecek.

Sedat Üçüncü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kerbela insanlık tarihi için bir milat olmalıdır. İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu bu olayla daha iyi anlamalı ve daha iyi anlatmalıyız. Bu olay tüm müslümanların ortak acısıdır. Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.

Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir.

Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri ne olursa olsun, insanlık ailesinin bir bütün olduğunu düşünmeliyiz.

Bugün bütün insanlarımıza düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle,  başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Milletimizin barış, huzur, güven, saygı ve sevgi içerisinde yaşamasını temenni ediyorum.

Bizler de bu bilinçle hareketle kanser programlarımıza ara vererek ileri bir tarihe erteledik. Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin Hicri takvime göre 1382. yılı dolayısıyla düzenlenecek anma programından sonra programımıza başlayacağız" dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.