Dondurucu soğukta cirit aşkı

Dondurucu soğukta cirit aşkı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesinde Başköy Atlı spor Kulübü ile Kafkas Atlı Spor Kulüpleri arasında dondurucu soğukta oynanan yılın puanlı ilk cirit müsabakası renkli görüntülere sahne oldu. Cirit severler soğuğa rağmen yılın ilk puanlı müsabakasını sonuna kadar heyecanla izledi.

Müsabaka Selim ilçesi cirit sahasında yapıldı. Sporculardan bazıları at sırtında alana gelirken uzak köyde olanlar ise atlarını kamyonda getirdi. Atlar burada yarışa hazırlanırken hakemler ise saha çizgisini çekti.

Ardından atlar bir bir sahaya çıktı ve 35’er dakikadan 2 devre şeklinde oynanan müsabaka hakem düdüğüyle start aldı. Rüzgar ve soğuk hava altında oynanan müsabakaya katılan sporcular zor anlar yaşadı. Sopa tutan ellerini nefesleriyle ısıtan sporcular bir yandan da hünerlerini sergilediler.

Müsabaka berabere tamamlanırken kazanan dostluk oldu.

Başköy Atlı spor Kulübü Başkanı İlhami Yıldız ile Kafkas Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya, amaçlarının ata sporunu yaşamak ve yaşatmak olduğunu söylediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.