GÜNCEL Haber Girişi : 17 Şubat 2023 20:20

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın “Miraç kandili kutlama” mesajı

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın “Miraç kandili kutlama” mesajı
Dr. Erdoğan Yıldırım’ın “Miraç kandili kutlama” mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Erdoğan Yıldırım’ın “Miraç kandili kutlama” mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU (KAI-FED) GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN “MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA” MESAJI

Miraç; Peygamber Efendimizin (S.A.V) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, ardından Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı kutsal bir yolculuktur.

Miraç Kandili, içerisinde büyük hikmetler biriktiren, mucizelerle dolu bir zaman dilimidir. “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Miraç mucizesinin gerçekleştiği bu mübarek gecede, üç ayların içerisinde, tövbe kapıları sonuna kadar açıktır.  Böylesine mukaddes bir gecenin; millet olarak, ülke olarak kenetlenmeye, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya, aydınlık yarınlara el ele, kol kola ve omuz omuza hep birlikte yürümeye vesile olması, en büyük arzumuzdur. Yüce Allah'ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren bu mübarek gecede, başta ülkemizin yaşadığı büyük deprem afetinde hayatını kaybeden, yaralanan ve etkilenen tüm vatandaşlarımız olmak üzere kendimiz, ailemiz, milletimiz ve kardeşlerimiz için dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç gecesini tebrik ediyor, bu gecenin, 10 ilimizde yaşanan ve bizleri derinden üzen depremin yaralarını sarmak için  Tek Yürek olduğumuz birlikteliğimizi  daha da güçlendirip bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Muhammed’in (s.a.v) ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği kutlu Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı en müstesna gecelerden birisi olan Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hz. yolculuktur. 

Bizim kültürümüzde kandiller, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve barışın, dayanışma ve muhabbetin özlemiyle tutuşan gönüllerin, ırmakların denizlere kavuşması gibi huzura erdikleri anlardır. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur

Mirac gecesi; İlâhi lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Böyle geceler birlik-beraberliği, dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip, tartmamıza vesile olan gecelerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin, aziz milletimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.