GÜNCEL Haber Girişi : 15 Mart 2022 00:17

Gazeteci Alibeyoğlu yazdı;

Gazeteci Alibeyoğlu yazdı;
Gazeteci Alibeyoğlu yazdı; "Çıkarın şu at gözlüklerini artık!" KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gazeteci Alibeyoğlu yazdı; "Çıkarın şu at gözlüklerini artık!"

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Serhat TV Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu, “Çıkarın şu at gözlüklerini artık!” gibi önemli bir yazı kaleme aldı. Alibeyoğlu'nun yazısı şöyle:

Kars'ta denetimler nasıl gerçekleşiyor? 2021/2022 yılları arasında ulusal televizyon kanallarında ve sosyal medyada Kars'ın turizmde bir marka olduğu ve Ankara'dan kalkan Doğu Ekspresi ile Kars'a gelmek isteyen yerli turistlerin aşırı rağbetten dolayı yer bulamadıkları şeklinde birçok haber çıktı. Bunlar yüz yıl reklamı yapılsa beceremeyeceğimiz bir gelişme. Bu sayede Kars'taki bütün oteller dolu, restoranlar  rezervasyonla müşteri alıyor. Kısacası kış aylarında ölü toprağı örtünen şehir adeta turist kaynıyor. Ancak; gelen turistleri pişman bir şekilde geri gönderiyoruz ve gittikleri yerde de yaşadıkları olumsuzlukları anlattıklarında kötü bir reklam olarak  hanemize yazıyoruz…

Artık bir peynir müzemiz var! Kars Valiliği tarafından bu kente, kentin turizmine kazandırıldı. Peynirde dünyanın 18. rotasıyız. Çıldır gölünde atlı kızakla on dakika unutulmaz bir anı oluyor. UNESCO Dünya Miras Listesine alınan Ani Ören Yeri, dünyanın sekizinci harikası gibi.. Kayak için kimsenin İsviçre Alplerine gitmesine gerek yok. Sarıkamış 5 yıldızlı otelleri ve kristal karıyla göz dolduruyor. "Körün istediği bir göz, Allah vermiş iki göz" atasözü burada cuk diye oturuyor Kars'a! Yıllarca ötelendik, unutulduk, sahip çıkılmadık hatta terk edildik. Sonra ne olduysa kucağımızdan doğan güneşin sıcağı batıya ulaşmadan ilk defa bizi ısıtmaya başladı.

Maalesef kıymetini bilemediğimiz bir güneş! Sizce neden böyle oluyor? Günü kurtarmaya çalışıp bir kilometreye 100 lira alan bazı taksicileri mi dersiniz, porsiyonu 200 liraya satılan kaz mı dersiniz. Hal böyle olurken bir daha ki kışa el ele tutuşup turist duasına çıkarız. Cuma hutbelerinde akıllı olun haksız kazanç haramdır vaazları verilir.  Sizce bunun çözümü nasıl olur? Günü kurtarmayı bir kenara bırakmalı, Kars'ın adını lekeleyen ucuzcu zihniyeti, hatta esnafçılık oynayanları adam akıllı denetlemeliyiz. Her vatandaş fahri bir denetleyici görevi yürütmeli, başta Kars Valisi ve Belediye Başkan vekili Türker Öksüz olmak üzere diğer yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları denetimlerini arttırmalı! 

Burada amaç esnafa baskı yapmak ya da satışlarını engellemek değil. Aksine Kars'ın gelişiminin önünü açmak ve Kars'ın batıda iyi cümlelerle anılması! Bir tavuğu kesip etinin lezzetine varabilirsiniz, ama bunun yerine her gün yumurtasını alabilir, yeni tavukların üremesini de sağlayabilirsiniz! Yıllarca verilen bir çabanın edinilen duaların karşılığı tarım ve hayvancılıkla değil, turizmle geldi bu kente.. Şimdi at gözlüklerimizi çıkarıp başımızı ellerimizin arasına alıp iki dakika düşünelim. Zincir marketlerden ziyade kazandığı parayı Kars'ta değerlendiren restoran, şarküteri, toplu taşıma ve taksici esnafımız; eğer bunun sürdürülebilirliğini istiyorsak, az olsun ama bizim olsun demeliğiz. Evimize gelmiş gibi ağırlamalıyız ziyaretçilerimizi. Hoşgeldiniz ile güle güle dediğimiz zaman aralığında gülüşlerimiz kalmalı hafızalarında.. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.