GÜNCEL Haber Girişi : 17 Mart 2023 23:25

Heykeltıraş Murat Alınak depremzedeler için kan bağışında bulundu

Heykeltıraş Murat Alınak depremzedeler için kan bağışında bulundu
Heykeltıraş Murat Alınak depremzedeler için kan bağışında bulundu KAFKAS HABER AJANSI

Heykeltıraş Murat Alınak depremzedeler için kan bağışında bulundu

KAFKAS HABER AJANSI

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman, Adana, Hatay, Malatya,  Gaziantep ve Osmaniye  illerinde meydana gelen büyük deprem felaketinde yaklaşık 50 bin yurtaşımızın hayatını kaybetmesi ve 100 bini aşan yaralı sayısının olduğunu dile getiren Heykeltıraş Murat Alınak, ayrıca depremden sonra Urfa’da meydana gelen yağmur ve sel felaketinin insanları daha da derinden etkilediğini ve insanların peş peşe gelen doğa felaketleriyle perişan bir durumda olduğunu, bundan çok derin üzüntüler duyduğunu dile getirdi.

Bir sanatçı olarak geçmişte 2011 Van depreminde, Japonya’dan Van’a deprem için gelen, Japon arama ve kurtarma ekibinde çalışan, Doktor Atsushi Miyazaki’nin Van depreminde,  meydana gelen artçı bir sarsıntı sonucu hayatını kaybetmesi sonucu, Japon Doktor Miyazaki’nin değerli anısını yaşatmak için Dr. Miyazaki’nin büstünü icra ettiğini de dile getiren Heykeltıraş Murat Alınak, “Yüce yaratandan temennim bu tür doğa afetlerinin coğrafyamızda bir daha yaşanmamasıdır” dedi.

Alınak ayrıca, ““Büyük deprem felaketinden sonra, depremde ağır yaralı olarak kurtulan ve çeşitli illerde ve hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde bulunan, hayat mücadelesi veren, kana ihtiyacı olan binlerce insanımıza acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile bugün bir sanatçı olarak depremzedelere ulaştırılması için Kars’ın Digor ilçesinden kan bağışında bulundum. Umudum bir çok derin acılar, ruhsal travmalar ve ağır yaraları olan bir depremzede kardeşimize bu kanla umut olmaktır.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI    

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.