GÜNCEL Haber Girişi : 20 Haziran 2023 00:44

Jandarma mobil trafik eğitim tırı Kars'ta

Jandarma mobil trafik eğitim tırı Kars'ta
Jandarma mobil trafik eğitim tırı Kars'ta KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Jandarma mobil trafik eğitim tırı Kars'ta

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Jandarma Genel Komutanlığının mobil trafik eğitim tırı, Kars’ta çocukları ve vatandaşları bilgilendirdi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara’dan gelen Jandarma Genel Komutanlığı trafik timleri Gazi Kars Bedesten’de kurulan mobil trafik eğitim tırında ve çocuklar için kurulan trafik pistinde vatandaşları ve çocukları trafik kuralları hakkında uygulamalı olarak bilgilendirdi.

Vatandaşlara ve çocuklara trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması ve trafik kuralları hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirmenin sağlanması amacıyla mobil trafik tırı ve emniyet kemeri simülasyon aracı ile trafik güvenliği konularında uygulamalı eğitimler verildi. 

Jandarma tarafından hazırlanan çizgi film ile çocuklara trafik kuralları anlatıldı tırın içinde. kurulan trafik parkurunda çocuklara trafik ışıkları akülü araçlarla uygulamalı olarak gösterildi.

Alanda trafik kazasında yaşanılabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için simülasyon aracı da vatandaşlar tarafından deneyimlendi. Yaşanabilecek kazalarda emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile uygulamalı olarak vatandaşlara gösterildi.

Vatandaşlar, “Güvenlik güçlerimizin buraya getirmiş olduğu trafik eğitim tırından gayet memnun kaldık. Çocuklarımız için de bizler için de çok faydalı olduğunu düşündüğüm bu etkinliğin her ilde yapılmasını ve devamının olmasını canı gönülden istiyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Trafikle alakalı almış olduğu hem burada güzel bir çizgi film sayesinde eğitim almış oldu, hem de onun haricinde boyama kitabıyla dışarıda yapılacak çocuklara yönelik etkinliklerle güzel bir şekilde sevdirerek, öğretmeye çalıştıklarını fark ettik. Gayet güzel bir etkinlik.” dediler

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.