KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

Kağızman’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Kağızman’da Çanakkale Şehitleri anıldı
Kağızman’da Çanakkale Şehitleri anıldı

DATA[

Kağızman’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Kars’ın Kağızman ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98.

yıldönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Programlar, Kağızman Şehitliğinde şehitlerin Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle şehitlik ziyaret edilerek, Kağızman’da Ruslar tarafına 1915 yılında gamir damında şehit edilen şehitlerin kabri başında İlçe Müftüsü Nurettin Baytar tarafından Kur’an okunarak dua edildi. Program Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda devam etti.

Kağızman Halk Eğitimi Salonunda Yapılan Proğrama Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Evren, Belediye Başkanı tardımcısı Selahattin Ağdeve, Kağızman Emniyet Müdürü Talat Arslan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar, Kağızman Cumhuriyet Baş Savcısı Barış Çetin, daire amirleri, gaziler, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Kağızman Halk Eğitimi Salonunda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kağızman Lisesi Öğretmenlerinden, Zafer Yazıcı şöyle konuştu:

“Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, kefensiz, bazıları mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman asker şehitlerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış buluyoruz. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde Çanakkale’de Alay Komutanından son erine kadar şehit olan 57. Alayı hatırlamamak mümkün değildir.”

Kağızman Lisesi Öğrencilerinin ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiiri okuması sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Ardından Çanakkale şehitlerini anlatan film gösterimi ile süren program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü kapsamında öğrencilerin birlik ve beraberlik mesajını salondakiler ayakta alkışladılar, düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle son buldu.

(AÇ-BA-S) GAZİ KARS / KAĞIZMAN (KHA) – ALİ ÇELİK (ÖZEL HABER)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.