ASAYİŞ Haber Girişi : 16 Nisan 2018 06:04

Kan gruplarını öğrendiler

Kan gruplarını öğrendiler
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri sosyal proje dersi kapsamında merkeze bağlı Alaca Köyü Eczacılar İlkokulu’ndaki öğrencilerin kan gruplarını belirlediler. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim D

Kan gruplarını öğrendiler

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK / ÖZEL HABER

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri sosyal proje dersi kapsamında merkeze bağlı Alaca Köyü Eczacılar İlkokulu’ndaki öğrencilerin kan gruplarını belirlediler. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğündeki projeye Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri de destek verdi.

KAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine her geçen yıl yenilerini ekliyor. Eğitim, sağlık, tarih ve kültürel anlamda ağırlık kazanan projeler öğrenciler ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop tarafından belirleniyor. Belirlenen projeler üzerinde bir dizi çalışma ve araştırma yapıldıktan sonra hayata geçiriliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da anlamlı çalışmalar kendini gösterdi. Geçtiğimiz günlerde şehit öğretmenlerin kabirlerinin düzenlemesi ve bayrakların yenileriyle değiştirilmesinden sonra önceki gün de merkeze bağlı Alaca Köyü’nde öğrencilere yönelik bir çalışma hayata geçirildi.

Bölüm öğrencileri Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin de desteği ile Alaca Köyü’ne giderek Alaca Eczacılar İlkokulu’ndaki öğrencilerin kan gruplarını belirlediler. Öğrencilere ilk önce yapılan proje ve kan grubunun önemi anlatıldı ardından da kan grupları belirlendi. Çikolata ikramında da bulunulan çalışmada öğrencilerin çok mutlu olduğu gözlendi. Bir yandan sosyal sorumluluk projesiyle köy okulundaki öğrencilere bir nebze de olsa fayda sağlamanın mutluluğunu yaşayan üniversite öğrencileri diğer yanda da kan gruplarını öğrenmenin sevincini yaşayan minik öğrenciler vardı.

Bir mutluluğu da Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop yaşadı. Kop, “Bugün burada üaç mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Ben gerçekten de öğrencilerimle bir kez daha gurur duydum. Böylesine önemli, toplumsal duyarlılığı öne çıkaran bir proje yapmaları ve bunu hayata geçirmeleri beni çok mutlu etti. Hem öğrencilerime, hem köy muhtarlığına ve okul idaresine hem de köy okulundaki minik öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

KAÜ’lü öğrencilerde bu anlamlı projeyi hayata geçirdikleri için çok sevinçli olduklarını dile getirdiler.

Köy okulunun minik öğrencileri de öğrendikleri kan gruplarını aileleriyle paylaşmak için koyarak evlerinin yolunu tuttular.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.