KARS Haber Girişi : 12 Haziran 2022 20:28

KARÇEV devrede!

KARÇEV devrede!
KARÇEV devrede! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARÇEV devrede!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Çevre ve Kent Hukuku Derneği ( KARÇEV)  olarak, Kars OSB' de faaliyet gösteren süt işleme tesislerinin, peyniraltı sularını doğrudan Kars Çayı’na deşarj etmeleri sonucu yaşanan çevre kirliliği hakkında yaptığımız açıklamalar Kars ve Türkiye kamuoyunda büyük etki yaratmış, Kars Valiliği konu ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Öncelikle vurgulamak isteriz ki ; her ne kadar daha önce defalarca iptal edilen arıtma tesisi ihalelerinin bir kez daha yapılacağını söylemeleri tatmin edici olmasa da,   Valilik Makamının sorunu kabul etmesi ve kamuoyunun hassasiyetini gözetmesi ; idarenin olumlu ve yapıcı yaklaşımını gösterdiği gibi,  daha kurulur kurulmaz şehrin sorunlarını dile getiren KARÇEV'in önemini ve etkisini de göstermiştir.

KARÇEV olarak bizler;   bu ve benzeri konularda tüm Kars'ın hakkını hukukunu savunacağımızı, ilimize atık su arıtma tesisleri yapılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi, kent hukukunu ihlal eden her konuyu ayrıca dile getireceğimizi,  çevre ve kent hukukunu ihlal eden süreçleri  kentin bir paydaşı olarak izlemeye devam edeceğimizi, gerekirse idari ve adli davalar açacağımızı ve aynı zamanda  kamu politikasının toplum tarafından görünür olmasına katkı sunacağımızı  belirtmek isteriz.

Bu vesile ile dernek olarak,  çıktığımız yolda bizimle beraber Kars'ı savunan duyarlı insanlara ve Kars yerel basın emekçileri ile konuyu gündemine alan ulusal basın emekçilerine teşekkür ederiz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.