KAFKASYA Düzenleme Tarihi : 25 Ağustos 2020 22:49 Haber Girişi : 25 Ağustos 2020 22:50

Kars’a DAP yatırımları

Kars’a DAP yatırımları
Kars’a DAP yatırımları KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars’a DAP yatırımları

Kars’a DAP yatırımları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın basın açıklaması şöyle:

SULAMA YATIRIMLARI

Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projeleri

2013-2019 yılları arasında toplam 14 tarımsal sulama projesine 10.7 milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup 55 km kanal inşa edilmiş olup 48 bin da alan sulamaya açılmıştır.

HAYVAN İÇME SUYU (HİS) PROJELERİ

2015-2019 yılları arasında 22 hayvan içme suyu projesine 2.7 milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup toplam 258 bin m3 brüt depolama hacimli göletler yapılmıştır.

HAYVANCILIK YATIRIMLARI

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Hayvan Pazarı ve Kesimhane Projesi

Canlı hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması ve vatandaşlarımızın hijyenik taze et ihtiyacının karşılanması amacıyla ruhsatlı kesimhanelerin kurulması amacıyla yapılan projelere 1,9 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir (2015-2017)

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMİ PROJESİ

Ziraat ve veteriner fakülteleri öğrencilerinin uygulamalı eğitim imkânlarının artırılması, amacıyla 350 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. (2013-2015)

SIVAT DAĞITIM PROJESİ

Bölgede su kaynağı olan alanlarda küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarının su ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak sıvat yapımına 4140 TL destek sağlanmıştır (2015-2017).

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ HAYVANCILIK UYGULAMALARI PROJESİ

2016 yılında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 6 adet koyun kırkım makinesi ve 1 adet jeneratör alım desteği sağlanmıştır. Alınan kırkım makinası ve jeneratör çiftçilerin hizmetine sunulmuştur.

MOBİL KOYUN BANYOLUĞU PİLOT UYGULAMA VE PROTOTİP GELİŞTİRME PROJESİ

Küçükbaş hayvanlarda dış parazitlere karşı koruma sağlayabilmek amacıyla DAP İdaresi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Türkiye’de İlk olan “DAP Mobil Koyun Banyoluğu” üretimi yapılarak 2018 yılında “Kars Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine” teslim edilerek çiftçilerin kullanımına sunulmuştur.

BİTKİSEL ÜRETİM YATIRIMLARI

Bitkisel Üretimin Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Bölgede yeni yem bitkileri üretiminin geliştirilmesi, meyveciliğin geliştirilmesi, meralarda insan ve hayvan refahının iyileştirilmesi ve endüstri bitkileri yetiştiriciliğinin geliştirilmesine yönelik projelere 2017-2019 yıllarında 2,3 milyon TL ödenek sağlanmıştır.

SOSYAL-KÜLTÜREL VE ALTYAPI YATIRIMLARI

DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi

Bu doğrultuda, başta camiler, YİBO’lar, taziye evlerinin boş mekânları olmak üzere kamusal mekânlarda semt kütüphaneleri oluşturulmasına yönelik projelere 2016-2019 yılları arasında 1,4 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

TARİHİ KENT BÖLGELERİNİN CANLANDIRILMASI VE TANITIMI PROJESİ

Tarihi kentlerin canlandırılarak ekonomiye ve turizme kazandırılması, kentlerin bütüncül bir anlayışla kentsel tasarımlarının yapılması, uygulama projelerinin hazırlanması ve restorasyon çalışmalarının desteklenmesi amacına yönelik projelere 2016-2019 yılları arasında 7,7 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. 

DAP BÖLGESİ SINIR İLÇELERİ EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMA PROGRAMI

Köy okullarının rehabilitasyonu, gençlik ve kültür merkezleri gibi sosyo-ekonomik kalkınmaya yönelik projelere 2016 yılında 6,8 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

DAP İDARESİ MUHTELİF KÜLTÜR PROJELERİ

2017 yılında Kars Kültür ve Sanat Evi Projesine 500 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.

DAP İÇME SUYU PROGRAMI

Bölgenin kırsal kesimlerinde yaşayan insanların temiz içme suyu gereksinimini karşılamak üzere 2018 yılında iki projeye 1,4 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.