KARS Haber Girişi : 10 Aralık 2019 23:02

Kars’ın ve Türkiye’nin gururu İsmail Aytemiz

Kars’ın ve Türkiye’nin gururu İsmail Aytemiz
Kars’ın ve Türkiye’nin gururu İsmail Aytemiz
Kars’ın ve Türkiye’nin gururu İsmail Aytemiz

Kars’ın ve Türkiye’nin gururu İsmail Aytemiz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

“Doğu’nun Uygar Kenti”, “Kafkasların Başkenti”, “Kadın Dostu Kent”, “Şehitler Diyarı”, “İlk Cumhuriyetin Kurulduğu Şehir”, “Güneşin ışıklarını ilk yaydığı kent” ve daha nice altın harflerle yazılacak övgülere layık bir kent olarak bilinir KARS.

Kars, yeşiliyle, doğasıyla, temiz havasıyla, yüksek rakımlardaki endemik bitkileriyle, kavılcası, gravyeri, kaşar ve çeçil peyniri, kazı, yazı, baharı, kristal kar’ı, kültürü, tarihiyle de gözde memleketlerden biridir.

5 bin yıllık Anı Ören Yeri, 1000 yıllık kalesi, mimari yapılarıyla dikkat çeken şehirdir.

Turizmin bel kemiği, sınırın bekçisidir KARS.

Misafirperverliği, sıcakkanlı insanları, örfü, gelenek ve göreneği, birlik ve beraberliği, vefası da örnektir ülkemize.

Bir de fedakar, cefakar, yürekli, iline sevdalı iş insanları vardır.

Doğup büyüdüğü toprakları unutmayan, aldığı her nefeste “daha neler yapabilirim”in hesabını yapan, ülkesine olduğu kadar iline de yatırım yapan, desteklerini esirgemeyen, işadamları var.

İşte bu öncü ve örnek isimlerden biridir İsmail Aytemiz.

Memleket sevdasıyla da örnek olmuştur, başarılı yatırımlarıyla da örnektir.

Örnekliği Aytemiz Petrol bayilerine de yansımıştır.

Bayilere bile sıçrayan yardımseverliği, hayrı, çalışkanlığı ve başarıları yurdun dört bir yanında ilmek ilmek işlenmekte.

Memleketi Kars’ta Aytemiz Petrol ürünü satışı yapan Oruçoğulları Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alirıza Hoşgönüllü de örnek aldığı İsmail Aytemiz Ağabeyinin yolunda gidiyor. Dur durak bilmeden, planlı ve düzenli çalışmasının yanında örnek esnaflığıyla da emin adımlarla ilerliyor ve yardımseverliği de elden bırakmıyor.

Aytemiz Şirketler Grubu Genel Müdür Yrd. Yakup Yazar da örnek bir Karslı olarak İsmail Aytemiz’in adeta gözü kulağı, eli ayağı oluyor. Kars’tan gidenlerin işleri Yakup Yazar vasıtasıyla görülüyor.

Teşekkürler Kars’ın İsmail Ağası.

Yetişip yetiştirdiğin için, örnek olduğun için teşekkürler.

Yaşayıp yaşattığın için, lider olduğun için teşekkürler.

İSMAİL AYTEMİZ KİMDİR?

İsmail Aytemiz, 1937 yılında esnaf bir ailenin oğlu olarak, Kars´ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimi Kars’ta, lise öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı.

Askerliğini bitirdikten sonra, 1959–1962 yılları arasında Türkiye’deki 53 ilin 450 ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bu illerin il merkez, ilçe ve köy okullarına verilmek üzere alçıdan imal edilmiş Atatürk heykelleri yapıp, teslim etti.

Üç yıllık bu çalışmaların ardından İstanbul’a dönerek Aytemiz Büst Atölyesi’ni kurdu ve işlerini büyüttü. 1963 yılı ortalarında ise petrol sektörüne girerek Aytemiz Petrol’ü kurdu. İsmail Aytemiz, daha sonra maden, uluslararası nakliye taşımacılık ve sınai gaz üretimi gibi alanlarda şirketler kurdu. Bu atılımları sayesinde Türkiye genelinde hızla tanınmaya başlandı. Daha sonra Aytemiz Şirketler Grubunu oluşturdu.

İsmail Aytemiz, uzun yıllar Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanlığı, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası Meclis üyelikleri ve Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanlığı yaptı. Kendisi halen, İstanbul Ticaret Odası Meclis üyeliği, Aytemiz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

İsmail Aytemiz 5 Nisan 2007 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen bir törenle TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık göründü. TBMM Başkanlık Divanı: Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine uluslararası veya ulusal düzeyde üstün hizmetlerde bulunan, Türkiye’nin tanıtımı, yaşadığı bölgenin kalkınması ve gelişimine katkı sağlayan, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunan demeci ile açtığı törende ödülü kendisine Devlet Bakanı Nimet Çubukçu verdi.

Karslı İsmail Aytemiz memleketi için büyük yardımlar yaptı. Yaptığı yatırımların en önemlileri şunlardır:

Kars Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

204 kapasiteli Öğrenci Yurdu

2500 kişilik Spor ve Sergi Sarayı

Kafkas Üniversitesi Konservatuvar Binasının onarımı ve tüm donanımının sağlanması

Kars Adliye Binasının modernizasyonu

Kars Kızılay Şubesi’ne bir Ambulans bağışı

Kars Belediyesi’ne 1 Çöp Kamyonu bağışı

Kırıkkale Üniversitesi Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu

Her yıl Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı aracılığıyla öğrencilere burs vermesi

Kars Aynur Aytemiz Kız Öğrenci Yurdu

Ve sayısızca yardım ve destekler…

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.