GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ekim 2023 22:36

Kars’ta 150 km’yi aşkın beton yol yapıldı

Kars’ta 150 km’yi aşkın beton yol yapıldı
Kars’ta 150 km’yi aşkın beton yol yapıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta 150 km’yi aşkın beton yol yapıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Akyaka ilçesinde 400 metresi Camuşlu köyünü kapsayan 4 kilometrelik Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) beton yol yapımına Karahan köyünden başlandı.

Dışa bağımlılığı olmayan yerli ve milli uygulama olarak da adlandırılan beton yol uygulaması şu ana kadar il genelinde 150 km’yi buldu. Daha ekonomik ve 40 yıla kadar ömrü olan beton yol uygulamasına Akyaka ilçesinin Karahan köyünde devam edildi. Vali/Belediye Başkan vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Buğra Güzel Kars İl Özel İdaresi 2023 yılı yatırım programında yer alan Karahan Köyü 4 Km Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) Yol yapımında incelemelerde bulundular.

Köy yollarının yapım çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Vali Polat, yol yapımlarının sağlam ve kaliteli olması için azami gayretin gösterilmesini isteyerek beton yolların kenarlarının da acilen doldurulmasını istedi. Vali Polat ayrıca, İl Özel İdaresi yetkililerine il genelindeki tüm köy yollarının tabelalarının düzenlenmesini eaksik olanların tamamlanmasını isteyerek “Şehre gelen yapancılar kimseye sorma gereği duymadan tabelalar yardımıyla gideceği köye rahatlıkla gidebilmesini sağlamak gerekiyor” dedi.

Muhtar Selahattin Kaçan’a da “Yüzün gülüyor. ALLAH devletimize zeval vermesin” diyen Vali Polat, çalışmalarda emeği geçenlere de teşekkür etti. Muhtar Selahattin Kaçan da yıllardır bekledikleri yola kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek tüm yetkililere ve emeği geçen herkese köylüleri ve azaları adına teşekkür etti.

Ak Parti Milletvekili Adem Çalkın da köy yollarını asfaltlama çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Karahan köyümüzde yol yapım çalışmalarını valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Ziya Polat ile birlikte yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Yapılan yolun Akyaka'mız, Karahan Köyü'müz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. 381 köyümüzün hemen hemen %80'nin grup yollarını bitirdik. Milletimizin hizmetindeyiz, hizmetkârıyız, hizmetinde ve hizmetkârı olmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Kars'ımız için durmak yok yola devam” dedi.

Karahan köy yolunun 10 içinde hizmete girmesi bekleniyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.